SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Po tri općine i knjižnice u Brodskoj županiji dobivaju sredstva za obogaćivanje svoje knjižne građe

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, novagra.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Po tri općine i knjižnice u Brodskoj županiji dobivaju sredstva za obogaćivanje svoje knjižne građe SB Online | Po tri općine i knjižnice u Brodskoj županiji dobivaju sredstva za obogaćivanje svoje knjižne građe

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, novagra.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tijekom ove godine odlukom nadležnog povjerenstva Ministarstva kulture i medija Gradska knjižnica Nova Gradiška temeljem iskazanog interesa za otkup knjiga uvrštenih na dva utvrđena popisa dobit će za tu namjenu 12 tisuća eura, te Narodna knjižnica i čitaonica Grigor Vitez u Gornjim Bogićevcima i Narodna knjižnica i čitaonica Okučani po 3,5 tisuće eura.
Nadalje Općina Brodski Stupnik za navedene potrebe će primiti novčani iznos od 1,6 tisuća eura, Općina Oriovac 1,5, te Općina Vrpolje 4,5 tisuća eura.
Ministarstvo kulture i medija početkom veljače ove godine otvorilo je poziv narodnim knjižnicama za iskaz interesa za otkup knjiga za 2024. godinu.
Za tu namjenu navedeno Ministarstvo odobrilo je sredstva u ukupnom iznosu od 2,2 milijuna eura namijenjenih potrebama 199 narodnih knjižnica. S knjižnicama će se sklopiti ugovori o korištenju sredstava na temelju kojih će im se isplatiti dodijeljena sredstva koja će knjižnice trošiti tijekom cijele godine na otkup knjiga uvrštenih na dva popise, objavljivati će se četiri puta tijekom godine sukladno indikativnom kalendaru.
Narodne knjižnice kupovat će knjige uvrštene na tim popisima, te odmah po inventarizaciji podatke o tome unositi u sustav za izvještavanje pokrenut prošle godine prilikom uvođenja novog modela otkupa knjiga za narodne knjižnice.
Knjižnice su ovisno o utvrđenim kategorijama dužne kupiti najmanje jedan primjerak svih knjiga s prvog popisa, odnosno kupiti propisane knjige s istog popisa u većem broju primjeraka ovisno o potrebama korisnika i broju sastavnica. Knjižnice drugih kategorija neće biti obvezne kupiti sve knjige s prvog popisa, već će moći kupovati odabrane knjige s drugog popisa u neograničenom broju primjeraka.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.