SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Pacijenti će također trebati covid-potvrde, evo o kojim je pacijentima riječ...

SB Online | Pacijenti će također trebati covid-potvrde, evo o kojim je pacijentima riječ... SB Online | Pacijenti će također trebati covid-potvrde, evo o kojim je pacijentima riječ...

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac/index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Kako smo već ranije pisali, od 1. listopada uvode se obvezne covid potvrde u sustavu zdravstva i socijalne skrbi. Kada je riječ o covid potvrdama, Capak kaže kako se za pacijente priprema nova odluka.

Naime, oni pacijenti koji idu na naručenu hospitalizaciju, na nekakav naručeni zahvat, te osobe će morati imati covid-potvrde. Isto se odnosi i na pacijente koji idu na neki dijagnostičko-terapeutski zahvat koji generira aerosol, trebat će imati covid-potvrde, jer kako kaže to je velika opasnost za one u blizini.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak tvrdi kako je prije bilo više oboljelih osoba od koronavirusa u višim dobnim skupinama, a taj prosjek se u četvrtom valu smanjio za 15 godina.

Najčešće su obolijevale osobe od 30 do 39 godina, a sada najviše obolijevaju oni od 10 do 19 godina. Capak tvrdi da je razlog tomu to što te dobne skupine nisu cijepljene, a s druge strane delta varijanta je već prije pokazala da napada više mlađe ljude nego što je to bilo s prethodnim varijantama.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kaže kako se povećao interes za cijepljenjem, ali ne dovoljno. Ne možemo biti zadovoljni s postotkom od 60% cijepljenih,  jer Delta-varijanta i druge nove varijante koje će možda doći puno su zaraznije, a kolektivni imunitet se postiže na puno većem postotku.

(IZVOR: www.index.hr)

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: