SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Ovo su Brođanke koje će s reprezentacijom na Europsko prvenstvo

PRIJE 3 GODINE
TEKST: ŽVK Marsonia

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Ovo su Brođanke koje će s reprezentacijom na Europsko prvenstvo SB Online | Ovo su Brođanke koje će s reprezentacijom na Europsko prvenstvo

PRIJE 3 GODINE
TEKST: ŽVK Marsonia

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Igračice Ženskog vaterpolskog kluba „Marsonia“, Ria Glas i Alka Lulić izborile su mjesto među 15 igračica koje će od 27. lipnja do 4. srpnja  braniti boje hrvatskog vaterpola na Europskom  prvenstvu za djevojke do 15 godina  koje se održava u Szentesu, Mađarska.

Na čelu stožera reprezentacije je član proslavljene generacije Barakuda koja je osvojila naše prvo zlato na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, Aljoša Kunac, a čine ga još i Franko Antunović, Željko Kovačić -Pavlina, Mia Šimunić i Anđela Sinković. Hrvatska se nalazi u iznimno zahtjevnoj  B skupini sa izabranim vrstama Rusije, Mađarske i Grčke, sve odreda svjetskim velesilama u ženskom vaterpolu.  Na Europskom prvenstvu za odličja se bori 9 reprezentacija, a naše cure natjecanje otvaraju u nedjelju, utakmicom protiv Rusije.

Nakon četiri kruga odrađenih  priprema, puno truda, rada i odricanja, nagrada je ovo našim mladim igračicama i poticaj klubu da  okupi što više djevojaka kako bi mogli nastaviti ovu uspješnu sportsku priču. Uspjeha ne bi bilo  bez stručnog rada i podrške trenera i uprave Vaterpolskog kluba „Marsonia“ koji su omogućili zajedničke treninge  i  nastupe naših igračica. Također treba zahvaliti i ŽVK „Mursa“ iz Osijeka s kojim su Ria i Alka trenirale u vrijeme pandemije te zajednički branile boje Slavonije na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske za seniorke.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.