SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Ovaj vikend policijska akcija ʼAlkoholʼ

SB Online | Ovaj vikend policijska akcija ʼAlkoholʼ SB Online | Ovaj vikend policijska akcija ʼAlkoholʼ

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: PU brodsko-posavska
FOTO: PU brodsko-posavska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će u koordiniranoj preventivno-represivnoj akciji sa Policijskom upravom osječko-baranjskom, dana 11./12. studeni 2023. godine u vremenu od 23 do 5 sati provesti akciju usmjerenu na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i opojnih droga, ali i druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

Svrha akcije je podizanje razine sigurnosti i prometne kulture svih sudionika u prometu, s naglaskom na suzbijanje prekršaja – upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i opojnih droga, ali i druge teške prometne prekršaje. 

Pozicije (kritične točke) na kojima će se vršiti nadzor vozača, određene su sukladno broju počinjenih prekršaja upravlja pod utjecajem alkohola i prometnih nesreća koje su se dogodile zbog takvih prekršaja.

U prvih deset mjeseci 2023. godine, u odnosu na isto razdoblje 2022. godine na području Policijske uprave brodsko-posavske došlo je do povećanja ukupnog broja prometnih nesreća za 153, povećanja broja teških prometnih nesreća za 11, povećanja broja prometnih nesreća s lakše ozlijeđenim osobama za 42 te povećanja broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenima za 10.

U 2023. godini u prometnim nesrećama ukupno je nastradalo 476 osoba, od kojih je osam smrtno stradalo, 90 je teško ozlijeđeno, dok je 378 osoba lakše ozlijeđeno.


Policijski službenici pozivaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: