SB Online

OTKRIVAMO: Je li Mirko Duspara u sukobu interesa?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Luka Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | OTKRIVAMO: Je li Mirko Duspara u sukobu interesa? SB Online | OTKRIVAMO: Je li Mirko Duspara u sukobu interesa?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Luka Safundžić

Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara bio je tema 187. sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Grad Slavonski Brod je u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom (ZEZ) pokrenuo kampanju “Slavonski Brod, uključi se u sunce!” u sklopu koje su se građani Slavonskog Broda od 01. do 15. srpnja mogli prijaviti za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta solarne elektrane za kućanstvo.

Prijavitelji će od Grada dobiti sufinanciranje glavnog projekta u iznosu od 80 % ukupne cijene glavnog projekta (trošak za građane time je 625 HRK, s uključenim PDV-om).

Kako su javili prije nekoliko dana, Grad Sl. Brod sufinancirat će  izradu 30 glavnih elektrotehničkih projekata, a na spomenuti natječaj prijavilo se 36 građana. Trenutno se glavni elektrotehnički projekti izrađuju i isporučuju prijaviteljima koji su ostvarili pravo sufinanciranja što znači da će 30 građana Slavonskog Broda uskoro biti spremno aplicirati svoju prijavu na Javni poziv Fonda za sufinanciranje ugradnje sunčane elektrane.

Kako saznajemo na gore spomenuti Natječaj javio se i sami slavonskobrodski gradonačelnik Duspara. Kako ništa nije prepustio slučaju tražio je mišljenje od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Povjerenstvo je na svojoj 187. sjednici dalo mišljenje koje prenosimo u cijelosti:

"Na zahtjev za davanjem mišljenja obveznika Mirka Duspare, Povjerenstvo je utvrdilo kako nije u suprotnosti s odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa da obvezniku Mirku Duspari, gradonačelniku Grada Slavonskog Broda, budu isplaćena sredstva po Natječaju za sufinanciranje glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u kućanstvu, s obzirom na to da obveznik nije sudjelovao u odabiru Zelene energetske zadruge koja je predložila kriterije za bodovanje te provodila postupak bodovanja po tom Natječaju, kao i da obveznik na bilo koji način nije sudjelovao u samom postupku utvrđivanja ili odobravanja kriterija za bodovanje, odnosno utvrđivanja tko ispunjava uvjete te kome će sredstva biti dodijeljena, što je sve provodila Zelena energetska zadruga, a uvjeti su dodjelu sredstava su bili definirani po objektivnim kriterijima te je obveznik ostvario maksimalan broj bodova", kazala su iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.