SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Osuđen jer nije kosio travu u svojem dvorištu. Pogledajte koliku je kaznu dobio

SB Online | Osuđen jer nije kosio travu u svojem dvorištu. Pogledajte koliku je kaznu dobio SB Online | Osuđen jer nije kosio travu u svojem dvorištu. Pogledajte koliku je kaznu dobio

Fotografija nije povezana s događajem

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Danica
FOTO: STIHL / ILUSTRACIJA

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Komunalno redarstvo izdalo je protiv njega obavezni prekršajni nalog na koji je Marko uložio prigovor pa je sve završilo na sudu.

Prema presudi, Marko je kriv jer u lipnju ove godine kao vlasnik nekretnine u Novoj Gradiški ne održava okućnicu urednom, čime je učinio prekršaj iz Odluke o komunalnom redu Nove Gradiške.

Sud je kao valjane dokaze prihvatio tri fotografije okućnice, kao i fotografije koje je priložio Marko u svom prigovoru, a posebice fotografije okućnice od 13. lipnja ove godine gdje je vidljivo da je doista zarasla u visoku travu.

Kao olakotnu okolnost sud je Marku (29) uzeo prekršajno nekažnjavanje, kao i da je priložio fotografije okućnice od 26. lipnja gdje je vidljivo da je trava održavana i pokošena, kao i da je ove godine zbog velike količine kiše došlo do povećanog rasta.

Osim toga, navodi sutkinja, Marko je u Njemačkoj i plaća košnju ispred kuće u Novoj Gradiški, ali mu okućnica ove godine nije pokošena iako je košnju platio nekome, što znači da inače brine o održavanju okućnice.

Unatoč svemu, Marko mora platiti 40 eura kazne i 13,28 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe.

Izvor:www.danica.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: