SB Online

Originalan način borbe protiv kvarova na vozilu: Zalijepio je trake preko lampica na instrumentnoj ploči!

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: revijahak.hr
FOTO: Polizei Bochum

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Originalan način borbe protiv kvarova na vozilu: Zalijepio je trake preko lampica na instrumentnoj ploči! SB Online | Originalan način borbe protiv kvarova na vozilu: Zalijepio je trake preko lampica na instrumentnoj ploči!

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: revijahak.hr
FOTO: Polizei Bochum

Kako spriječiti potencijalne kvarove na vozilima na koje vam ukazuju signalne lampice, pogotovo one crvene, a i žute (koje upozoravaju)? Najjednostavniji i najispravniji odgovor bio bi – odlaskom u servis. No neki vozači će zanemariti ono što se čini uputnim i voziti dalje… Jedan je taksist sada riješio problem kontrolnih lampica, ali na originalan način, koji nije u skladu s uobičajenim normama ponašanja.

U njemačkom gradu Bochumu policajci su gledali kako putnici ulaze u jedno taksi vozilo. Policijski službenici su primijetili neispravnu rasvjetu i htjeli su skrenuti pozornost taksistu na taj nedostatak. Ono što su tada otkrili dosad nisu doživjeli. Na instrumentnoj ploči u prvom trenutku sve je bilo u redu, ali pomnijim pregledom policijski službenici otkrili su da su dijelovi intrumentne ploče bili prekriveni ljepljivom crnom trakom. Naime, vozač se protiv svih neispravnosti vozila odlučio boriti njihovim prikrivanjem, a ne popravcima. Kada su policijski službenici odlijepili trake imali su što vidjeti – mnoge su lampice bile uključene (ABS sustava, menadžmenta motora, ESP-a…)

No tehničkim pregledom utvrđeno je da su i kočioni diskovi te motor i ovjes automobila bili iznimno istrošeni. Filter za gorivo visio je u motornom prostoru i brusio ga je klinasti remen. Na taksiju je tehničkim pregledom pronađeno 39 nedostataka.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.