SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Organizirana humanitarna večer Marijinih obroka uz dokumentarac i aukciju

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad SB

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Organizirana humanitarna večer Marijinih obroka uz dokumentarac i aukciju SB Online | Organizirana humanitarna večer Marijinih obroka uz dokumentarac i aukciju

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad SB

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Brojni volonteri uz podršku donatora organizirali su humanitarnu večer Marijinih obroka u restoranu My Way na Korzu. 

Uvaženi gosti uživali su uz glazbeni sastav The Marsonettes koji su bili zaduženi za lijepu atmosferu. Prikupljene donacije od aukcije slika u cijelosti se uplaćuju na račun Marijinih obroka za kuhinju u Zambiji koja se zove “Brod dobrote- Slavonski Brod”.

Na događaju prisutnima se obratila zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Marina Martić Puača. Izrazila je podršku i zahvalila se volonterima za njihovo nesebično zalaganje. Organizaciju i djelovanje brodskog ogranka Marijinih obroka pohvalio je član upravnog odbora Marijinih obroka Krešimir Ćurlin. 

Tijekom večeri gosti su imali priliku pogledat prvu epizodu dokumentarnog filma Marijinih obroka  „Nulta stopa gladi” koja se bavi problemom gladi u svijetu, s posebnim naglaskom na gladnu djecu. U dokumentarcu se prati izvanredne pojedince koji se bore kako bi poboljšali stanje u svojim zajednicama, uključujući zapanjujuće priče o ljudima iz Turkane (područje u sjevernoj Keniji zahvaćeno sušom) koji se ujedinjuju u vrlo izazovnim okolnostima s ciljem da zaustave gladovanje djece.
Okupljeni su imali priliku probati Likuni Phalu. Riječ je kaši od kukuruza i soje uz dodatak vitamina i minerala kojom se hrane djeca u siromašnim zemljama.

Goste su dojmili inspirativni intervjui volontera, a regionalna koordinatorica Marijinih obroka za Slavoniju Đurđica Lucić zahvalila se volonterima i svima koji im daju podršku na bilo koji način. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.