SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Održana gala večer baletnih ansambala

SB Online | Održana gala večer baletnih ansambala SB Online | Održana gala večer baletnih ansambala

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U sklopu manifestacije 20. Dani plesa u čast Miji Čorak Slavenskoj, u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“ održana je gala večer na kojoj su nastupili baletni plesni ansambli Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu te Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc u Rijeci. Gala večeri prethodio je okrugli stol „Recentni trenutak baletne profesije u Republici Hrvatskoj“ koji se održao u Kući Brlić, a potom je u Kazališno-koncertnoj dvorani održano svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić Mažuranić“. Ugovor je ravnateljici KKD-a, Sanji Nuhanović, uručila ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Podsjetimo, Kazališno-koncertna dvorana „Ivana Brlić-Mažuranić“ uspješno se prijavila na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra“ objavljenog u ožujku ove godine.

Ministarstvo kulture i medija donijelo je Odluku o financiranju kojom su odobrena sredstva za energetsku obnovu zgrade te je navedenom odlukom osiguran maksimalan iznos prihvatljivih troškova i stopostotno financiranje u iznosu od 1.410.900,32 eura. Energetska obnova Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić obuhvatit će prelazak kotlovnice na plin, novu ventilaciju i rasvjetu. Osim što će radovi donijeti kvalitetnije uvjete boravka u tom objektu i smanjenje potrošnje energenata za grijanje, hlađenje i rasvjetu, energetska obnova svih gradskih objekata je važna i zbog poboljšanja kvalitete zraka u Slavonskom Brodu. 

Svečanosti uručivanja ugovora kao i gala večeri u ime Grada Slavonskog Broda nazočila je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: