SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Održan seminar po modelu prof. Ivančića

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija
FOTO: djos.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Održan seminar po modelu prof. Ivančića SB Online | Održan seminar po modelu prof. Ivančića

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija
FOTO: djos.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Seminar nove evangelizacije prema modelu prof. dr. Tomislava Ivančića pod geslom „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju!“ održan je od petka, 15. do nedjelje 17. rujna u u prostorima Obiteljskog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu. Voditelji su bili evangelizator Ivica Lulić i članovi brodske Zajednice Molitva i Riječ.

Prema formi prokušanoj u Crkvi, a koja se zove katekumenat prvi je dan seminara bio posvećen govoru o Bogu Ocu, drugi dan o Isusu Kristu, a treći o Duhu Svetome. Naglasivši kako su evangelizacijski seminari zadaća cijele Crkve, evangelizator Lulić pojasnio je kako seminare takve vrste zajednica održava unutar Crkve prema pravilu koje je ostavio prof. Ivančić.

„Smisao nove evangelizacije je pomoći kršćanima da dođu do osobnog iskustva susreta sa živim Bogom, da otkriju ljepote sakramenata koje su primili, odnosno da prođu ono što su prvi kršćani prolazili tijekom tri godine katekumenata. Mi smo kršćani pozvani biti autentični svjedoci, ako to nismo postajemo bljutavi. Na ovakvim seminarima dolazimo do iskustva, prihvaćajući svoju egzistenciju otkrivamo Oca, nastojimo kroz navještaj vidjeti tko je Isus iz evanđelja, onda spoznamo da gdje su Otac i Sin tu je i Duh Sveti koji sve aktualizira. Duh Sveti je pomazanik, što znači da ono što smo u krizmi primili prihvatimo u povijesnom trenutku svoga života. Ovakvi seminari trebali bi se održavati za krizmanike, bračne parove i druge skupine vjernika. Za rast u duhovnom životu potrebna je i duhovna snaga…“, rekao je, među ostalim, voditelj Lulić. Zaključio je da je evangelizacija lijek za sve patnike, da su ovi seminari navjestiteljski te da bude ljudi da se odluče za dobro.

Voditelj brodske zajednice Molitva i Riječ Silvio Marjanović kratko je predstavio rad zajednice koja u Slavonskom Brodu djeluje od 1997. godine te rad Centra za hagioterapiju koji u sklopu zajednice djeluje od 1999. do 2007. kada je registriran i do danas djeluje kao samostalna civilna udruga. Naglasio je kako su u Slavonskom Brodu održani brojni seminari za evangelizaciju te da je kroz razne programe u radu zajednice i centra obuhvaćeno više od 20.000 osoba. Seminar je u nedjelju završio misnim slavljem u Župi Gospe Brze Pomoći koje je predvodio župni vikar Bernard PrelčecOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.