SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Održan koncert Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl. Panthy

SB Online | Održan koncert Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl. Panthy SB Online | Održan koncert Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl. Panthy

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Brodski harmonikaški orkerstar Bela pl. Panthy na čelu s dirigenticom Sanjom Nuhanović, uz posebne goste dirigenticu Saru Sučić Šimunović i Orkestar škole harmonike održali su Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu. U koncertu je uživao i gradonačelnik Mirko Duspara i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.
Orkestar Škole harmonike Brodskoga harmonikaškoga orkestra Bela pl. Panthy nastao je u sklopu Škole harmonike koja je započela s radom 2022. godine. Tijekom dvije školske godine rada formirane su dvije grupe polaznika koji kroz rad Škole harmonike stječu osnove individualnoga, ali i skupnoga muziciranja. Polaznici su prezentirali svoj rad na javnim produkcijama tijekom 2022. i 2023. te na Božićnom koncertu udruga zajedno s Brodskim harmonikaškim orkestrom Bela pl. Panthy.

Tijekom 2023. godine uz novu skupinu polaznika orkestru Škole harmonike priključuju se i mladi svirači koji već imaju prethodnu harmonikašku naobrazbu stečenu u glazbenoj školi ili privatnom podukom. Tijekom iste godine, Orkestar Škole harmonike gostovao je u nekoliko brodskih dječjih vrtića te je u studenom 2023. godine održao Koncert polaznika Škole harmonike u sklopu 13. međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy. U travnju 2024. godine orkestar Škole harmonike gostovao je na 11. međužupanijskoj smotri harmonikaša glazbenih škola održanoj u Virovitici u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky.
Voditeljica Škole harmonike i dirigentica Orkestra je mag. mus. Sara Sučić Šimunović.

Tijekom pedeset godina djelovanja, orkestar je sudjelovao na raznim natjecanjima i gostovao u mnogim gradovima širom Hrvatske i Europe. Uz redovito sudjelovanje i osvajanje nagrada na pulskom Susretu harmonikaških orkestara, ostvario je zapažene nastupe i u Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Austriji, Slovačkoj i Češkoj te osvojio brojne nagrade od kojih četiri Grand Prixa, sedamnaest prvih nagrada, šest drugih i četiri treće nagrade. Posljednje zlato stiglo je s jednog od najprestižnijih festivala Confédération Mondiale de l'Accordéon koje je održano online krajem 2021. godine.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: