SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Od kazni koje su platili vozači, policajac ukrao čak 830 000 kuna

SB Online | Od kazni koje su platili vozači, policajac ukrao čak 830 000 kuna SB Online | Od kazni koje su platili vozači, policajac ukrao čak 830 000 kuna

PRIJE 1 GODINU
TEKST: danica.hr/danica.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policajac je suspendiran i udaljen iz službe jer ga se tereti da jeotuđio čak 830.000 kunanovčanih kazni koje je policija naplatila prometnim prekršiteljima!

Tako je da je od 1. siječnja 2013. do 26. ožujka 2021.u Belišću, Valpovu i Osijeku, kao policijski službenik Policijske postaje Belišće od policijskih službenika preuzeo ukupno 258.552,78 eura naplaćenih novčanih kazni od kojeg iznosa je dio uzeo i zadržao za sebe.

“Na opisani način si jepribavio protupravnu imovinsku korist odnajmanje 110.163,72 eura“, rekli su danas u USKOK-u.

Policajac je, dakle, to u kontinuitetu radio više od osam godina (99 mjeseci) te jeu prosjeku ‘mažnjavao’ oko 8400 kuna mjesečno, što je bilo osjetno više od njegove mjesečne plaće.

“S ciljem prikrivanja nezakonitih radnji, okrivljenik je u službene evidencije MUP-aunio neistinite podatkeo naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno neistinite podatke o zaduženju obrascima za prekršajne kazne.

Osim toga je, prilikom redovnih godišnjih inventura,u razdoblju od 2013. godine do 2020. godine, u liste Inventure robe unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke.

Potom je sačinio i završne zapisnike o provedenim inventurama s neistinitim podacima o ukupnoj naplati i zalihama obrazaca.Članovi inventurnog povjerenstvane sumnjajući u istinitost navedenu dokumentaciju ovjerili su svojim potpisom”, zaključuje USKOK.

Izvor:www.danica.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: