SB Online

OBJAVLJENO: Grad izabrao izvođača radova

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Grad Slavonski Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | OBJAVLJENO: Grad izabrao izvođača radova SB Online | OBJAVLJENO: Grad izabrao izvođača radova

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Grad Slavonski Brod

Grad Slavonski Brod, nakon uspješne prijave na Javni poziv, potpisao je u svibnju ove godine ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekta uspostave geoinformacijskog sustava (GIS). Fond za zaštitu i energetsku učinkovitost sufinancira 40 % ukupnih financijskih sredstava, a Grad Slavonski Brod, nakon postupka javne nabave, odabrao je najpovoljnijeg ponuditelja koji će uskoro započeti s izradom spomenutog sustava.

Cilj uspostave jedinstvenog te cjelovitog geoinformacijskog sustava je sistematizacija svih prostornih podataka na jednom mjestu čime bi se olakšao i ubrzao rad službenika u Gradskoj upravi. Osim navedenog, centralizacijom svih prostornih podataka ostvaruje se i jedan od osnovnih preduvjeta za potpunu digitalizaciju rada svih gradskih upravnih odjela.

Podsjećamo, osim prethodno navedenog, Grad Slavonski Brod uspješno je prijavio još jedan projekt na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u području poticanja razvoja pametnih i održivih rješenja u prometnom sustavu. Točnije, riječ je o projektu inteligentnog upravljanja javnim parkirnim površinama za koji je također dodijeljeno 40 % ukupnih financijskih sredstava, a zahvaljujući kojima će parkiralište u Ulici Josipa Jurja Strossmayera imati ulazne i izlazne rampe na kojima će se nalaziti aparati za automatsku naplatu parkinga. 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.