SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Objavljeni detalji: Napravljeno još jedno odmorište za bicikle kraj Sl. Broda

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Brodsko-posavska županija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Objavljeni detalji: Napravljeno još jedno odmorište za bicikle kraj Sl. Broda SB Online | Objavljeni detalji: Napravljeno još jedno odmorište za bicikle kraj Sl. Broda

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Brodsko-posavska županija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

TZ Brodsko – posavske županije je i u ovoj godini nastavila ulagati u turističku infrastrukturu imajući u vidu primarne ciljeva razvoja turizma; cjelogodišnji i regionalno uravnotežen, turizam za očuvan okoliš, konkurentan i inovativan.
Cilj projekta bio je dodatno obogatiti biciklističku infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općinama Brodsko-posavske županije postavljanjem tri multifunkcionalna odmorišta za cikloturiste uz stanice za popravak bicikala, ali i povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste .
Obzirom da je Brodsko-posavska županija u posljednjih 5 godina trasirala više od 30 biciklističkih ruta kroz projekt Slavonia Bike, od čega neke od ruta prolazi i općinama; Klakar, Vrpolje i Garčin. Ove tri općine se nalaze u sklopu Slavonia Bike koncepta u području Slavonski Brod istok.
Ulaganjem Brodsko-posavske županije u cikloturističku infrastrukturu, ali i povećanom svijesti o aktivnom načinu života, su dovele do povećanja broja cikloturista te aktivnih vozača bicikala, što je uzrokovalo potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i kvalitetan sadržaj za bicikliste. Projekt je značajan za razvoj cikloturizma istočnog dijela Brodsko-posavske županije, ali i pomaže pri stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi.
Ovaj projekt također primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta za bicikliste koja osim mogućnosti za popravak bicikala između ostalog uključuje i solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele.
Sredstva za projekt je osigurala TZ Brodsko – posavske županije na način da je aplicirala na Fond za sredstva na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinent i putem Internog poziva HTZ dobila potporu od 44.000, 00 EUR . Također su dio sredstava osigurale i ove tri općine.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.