SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

NOVOGODIŠNJI ŠAHOVSKI TURNIR U SLAVONSKOM BRODU Pobjednik FM Josip Soldo, drugi Marijan Kanjković, treći Mario Rajković

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Rušćica

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Rušćica

U organizaciji Šahovskog kluba „Ruščica” iz Ruščice, organiziran je u Slavonskom Brodu pojedinačni brzopotezni turnir. Ovo tradicionalno 25. po redu šahovsko natjecanje održano je u Klubu veterana 3. gardijske brigade „Kune“ u Skoću. Sudjelovala su 24 igrača s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije, iz Slavonskog Broda, Ruščice, Bukovlja, Garčina, Velike Kopanice, Strizivojne, Starog Slatinika, Gornjih Bogićevaca, Požege, Brestovca, Pleternice i Čaglina. Igralo se po švicarskom sustavu 11 kola, s tempom 5 minuta po igraču, s dodatne 3 sekunde za svaki odigrani potez.

Poslije zanimljivih i uzbudljivih partija, prvo mjesto osvojio je slavonskobrodski FIDE majstor Josip Soldo s 9 bodova, drugo mjesto zauzeo je prvokategornik Marijan Kanjković (8) iz ŠK Vina Markota (Pleternica), a treći je drugokategornik Mario Rajković (8) iz ŠK Slavonac (Bukovlje). Treba napomenuti da su trojica od petorice igrača koji su zauzeli prvih pet mjesta s područja Požeštine.

U ime organizatora, klupski predsjednik i državni sudac Mato Opačak uručio je trojici prvoplasiranih igrača medalje, a najborbenijem igraču Siniši Toliću iz ŠK Ruščica digitalni šahovski sat. Pomoćnik glavnog suca bio je županijski sudac Ivan Tomić. Za sudionike turnira organizator je pripremio prigodni domjenak.

 

 
 Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.