SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Novi strašan trend u osnovnim školama. ʼMladi mogu završiti i na psihijatrijiʼ

SB Online | Novi strašan trend u osnovnim školama. ʼMladi mogu završiti i na psihijatrijiʼ SB Online | Novi strašan trend u osnovnim školama. ʼMladi mogu završiti i na psihijatrijiʼ

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Tportal
FOTO: Profimedia

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

"Snus" se desetljećima upotrebljava u Švedskoj, dok je u Uniji njegova upotreba zabranjena. No nikotinske vrećice dostupne su na gotovo svakom kiosku, javlja HRT.

Od mentola do raznih voćnih okusa - nikotinske vrećice dolaze u malim, šarenim kutijicama. Stavljaju se između gornje usne i desni te se tako otapaju i onda se nikotin apsorbira u krvotok, objašnjava Dijana Mayer iz Službe za školsku medicinu, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti HZJZ-a. Mayer kaže da su se ovi proizvodi pojavili u školama prije nekoliko mjeseci te da na njih upozoravaju nastavnici.

Ivan Ćelić, psihijatar za ovisnosti o sintetičkim drogama u Klinici za psihijatriju Vrapče, pojašnjava da je u pitanju velika količina nikotina za tinejdžerski mozak. 'Takve smo slučajeve zabilježili u nekim osnovnim školama u završnim razredima, mogu izazvati euforiju, ali mogu izazvati i neko konfuzno smeteno stanje', kaže Ćelić. 'Ti mladi ljudi završe i na intenzivnoj pedijatrijskoj skrbi', dodaje.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: