SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

NOVE PRIJETNJE DUSPARI: Muškarac završio u pritvoru

SB Online | NOVE PRIJETNJE DUSPARI: Muškarac završio u pritvoru SB Online | NOVE PRIJETNJE DUSPARI: Muškarac završio u pritvoru

PRIJE 2 GODINE
TEKST: L.S.

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policija je našem novinaru potvrdila informaciju kako je 5. prosinca zaprimljena dojava o prijetnji gradonačelniku Slavonskog Broda Mirku Duspari

"Osoba je privedena, policija je provela kriminalističko istraživanje. Podnesena je kaznena prijava, te je osumnjičeni završio u istražnom zatvoru, temeljem odluke suca istrage, te je predan u Požegu na izdržavanje kazne od jednog mjesec", potvrdila je za SBOnline glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Kako smo neslužbeno doznali muškarac I.D. prijetio je gradonačelniku Duspari zbog prijašnjih "neriješenih poslova". Ako se zaista radi o muškarcu I.D. valjalo bi podsjetiti kako je  isti 2008. godine već bio prijavljen policiji radi prijetnji gradonačelniku Duspari. 

Podsjetimo, tvrtka Novogradnja tužila je Grad radi naplate potraživanja za radove izvedene u odmaralištu na otoku Korčuli još 1991., kada je posao sklopljen s Ferijalnim savezom Hrvatske koji je odmaralište gradio na zemljištu tadašnje općine Slavonski Brod.

Uredbom o zabrani raspolaganja imovinom iz 1994. to je zemljište zajedno s odmaralištem pripalo državi, a ona ga je 2000. darovala Slavonskom Brodu.

Nakon tužbe Novogradnje, Grad gubi spor i prema pravomoćnim presudama toj je tvrtki dužan isplatiti više od sto milijuna kuna, na koliko je zajedno s kamatama narastao dug, a prijeti mu i pljenidba vrijedne imovine.

No, početkom godine iz Fonda za privatizaciju Gradu stiže traženo očitovanje kako Novogradnja nije vlasnik spornog potraživanja, nego država, pa Grad traži obnovu postupka.

Je li I.D. ponovno prijetio gradonačelniku zbog toga, za sada, još uvijek ne znamo. Gradonačelniku smo poslali poruku, te smo ga zvali, ali nije nam se javio, ako nam se javi, zatražit ćemo reakciju, te je naknadno objaviti. Također smo o slučaju poslali upite u ŽDO Slavonski Brod, te u Županijski sud u Slavonskom Brodu. Čim dobijemo odgovore, objavit ćemo.

Dodali bi ovome kako naša redakcija oštro osuđuje i ne podržava bilo kakvu vrstu prijetnji bilo kojem političaru ili nekoj drugoj osobi, smatramo to neprihvatljivim.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: