SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Nogomet i diploma: Slavonski hajdukovac Filip Uremović osim na nogometnom, uspješan i na akademskom ʼterenuʼ

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: hajduk.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Nogomet i diploma: Slavonski hajdukovac Filip Uremović osim na nogometnom, uspješan i na akademskom ʼterenuʼ SB Online | Nogomet i diploma: Slavonski hajdukovac Filip Uremović osim na nogometnom, uspješan i na akademskom ʼterenuʼ

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: hajduk.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Da sport i akademska naobrazba mogu zajedno, potvrđuje naš sugrađanin Filip Uremović, igrač Hajduka. Opće je mišljenje u javnosti o nogometašima da ih je većina završila srednjoškolski stupanj obrazovanja, a u većini slučajeva ostvaruju puno veće prihoda od primjerice osobe s fakultetskom diplomom.

Činjenica je da su brojni sportaši svoje živote posvetili bavljenju sportom, no uz veliki trud zbog brojnih obaveza koje sportovi nameću, neki od njih uspješni su i na akadamskom "terenu". Kada javnost čuje da diplomu ima neki sportaš koji se bavi veslanjem ili rukometom nisu iznenađeni, ali nogometaši ih iznenađuju i fasciniraju jer je riječ o najpopularnijem sportu. 

Kao i u većini slučajeva i ovdje postoji iznimke koje su dokazale da trčanje za loptom ili skijanje i veslanje i fakultet mogu biti itekako spojivi. Stoga, u nastavku predstavljamo neke od najpoznatijih sportskih zvijezda koje su ostvarene i na akademskom polju. Jedan od njih je Požežanin.

Nakon uspješne karijere u vinkovačkom Dinamu, ljubljanskoj Olimpiji, ruskom Rubinu iz Kazanja i njemačkoj Herthi popularni branič Hajduka Filip Uremović (27) završio je preddiplomski studij ekonomije u Zagrebu, a u prvom intervjuu nakon dolaska u Split priznao je kako želi u budućnosti upisati diplomski studij i postati magistar. Dok je igrao u Rusiji uz mnogo truda i odricanja putovao je avionskim linijama do Zagreba na ispitne rokove i vraćao se kako bi igrao utakmice. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.