SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Noć muzeja u Slavonskom Brodu

SB Online | Noć muzeja u Slavonskom Brodu SB Online | Noć muzeja u Slavonskom Brodu
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Hrvatsko muzejsko društvo ovoga je petka organiziralo osamnaestu Noć muzeja kojoj su se priključili i muzeji s područja grada Slavonskog Broda te Brodsko-posavske županije. Kao i prethodnih godina, i u ovogodišnjoj Noći muzeja sudjelovale su gradske ustanove pa je tako Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda svim posjetiteljima omogućila besplatno razgledavanje stalnog postava Galerije Ružić, a prigodan program bio je organiziran i u Spomen - domu Dragutina Tadijanovića te u Kući Brlić. Osim Galerije, u obilježavanje Noći muzeja uključila se i Turistička zajednica grada Slavonskog Broda organiziravši besplatno razgledavanje stalnog postava industrijske baštine „Đuro Đaković“ smještenog u Tvrđavi Brod.

Tijekom Noći muzeja, zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača obišla je stalni postav Lovačkog muzeja, Spomen - dom Dragutina Tadijanovića te Kuću Brlić.

Osamnaesta Noć muzeja održava se pod sloganom „Muzeji su važni“ jer su muzeji, kako ističu iz Hrvatskog muzejskog društva, centri edukacije svih društvenih slojeva u području kulturnog naslijeđa, centri razmjene utjecaja i ideja o umjetnosti i komunikacije s posjetiteljima, centri kulturne integracije, centri za razvoj društvene zajednice i još mnogo toga.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: