SB Online

NK Marsonia poslala poruku: Poništen nam je gol, stanite na kraj malverzacijama

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: NK Marsonia
FOTO: NK Marsonia Slavonski Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | NK Marsonia poslala poruku: Poništen nam je gol, stanite na kraj malverzacijama SB Online | NK Marsonia poslala poruku: Poništen nam je gol, stanite na kraj malverzacijama

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: NK Marsonia
FOTO: NK Marsonia Slavonski Brod

Jučerašnjim susretima kompletirano je 6. kolo SuperSport Druge nogometne lige. Iza nas su četiri gostujuće te dvije domaće utakmice, a, kao što je većini sigurno i poznato - točno smo na 50% realizacije. U gostima smo upisali dvije pobjede i dva poraza, a kod kuće također imamo polovičan učinak - jednu pobjedu i jedan poraz. Svi ćemo se složiti da je to itekako bolji ulazak u sezonu, nego što je bio onaj prošle godine i iako trenutačno 7. mjesto na prvenstvenoj ljestvici ne zvuči tako loše, ne možemo se oteti dojmu da smo zaslužili i više.


Zadovoljnije bismo prihvaćali ovih devet bodova iz uvodnih šest kola, da sva tri susreta u kojima smo u konačnici poraženi, nisu obilježile, u najmanju ruku, diskutabilne sudačke odluke. Zbog toga se samo po sebi nameće pitanje - tko uistinu kroji tablicu i vrijedi li se protiv njih boriti za poziciju pri vrhu?

Sudačke su odluke nedvojbeno usmjeravale tijek utakmice kako na gostovanju kod Opatije, tako i na domaćoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca, no, ovo pišemo potaknuti najsvježijim događanjima s travnjaka u Križevcima. Pri rezultatu 2-0, poništen nam je gol i to na način da je zaleđe označeno tek nakon što se mreža domaćina zatresla, a ne u trenutku kada je linijski sudac navodno vidio to isto zaleđe. Pitamo se stoga je li to u našoj ligi prisutna najnovija tehnologija - VAR suđenje, bez VAR sobe?! Jer, kako stvari stoje, da naš igrač u toj situaciji nije bio precizan, zastavica bi ostala spuštena.

U drugoj oglednoj situaciji od jučer, ostali smo oštećeni za očigledan kazneni udarac, nakon što je obrambeni igrač protivničke momčadi udarac prema vratima spriječio hvatajući loptu rukom na samoj crti vlastitih vrata. Bilo je to jasno vidljivo svima, pa i igračima NK Radnika iz Križevaca, koji su to i sami priznali, osim sudačkoj trojci jučerašnje utakmice. Postupanje sudaca u ovom bi slučaju trebalo biti jasno - zaustaviti igru, isključiti spornog braniča te dosuditi kazneni udarac za protivničku momčad, no Ivan Vukančić, Mario Lončar i Gordana Katušić procijenili su da je sve bilo regularno.

Ovakvi slučajevi podsjećaju nas na trenutke na zbivanja na niželigaškim županijskim travnjacima, a ne na treći rang hrvatskog nogometa, gdje se ovakve situacije ne bi smjele događati. Nažalost, vjerujemo da će spomenuta sudačka trojka već idućeg vikenda ponovno na travnjacima dirigirati ishod neke utakmice, ne mareći za pravila nogometne igre, a opravdanje će im vjerojatno ponovno biti nedovoljno kvalitetna snimka.

Vjerujemo u bolje sutra, ali sramotnim smatramo ovakve postupke te ovim putem apeliramo na čelnike SuperSport Druge nogometne lige da otvore oči i stanu na kraj ovakvim malverzacijama.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.