SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Nezadovoljni građani kod gradonačelnika

SB Online | Nezadovoljni građani kod gradonačelnika SB Online | Nezadovoljni građani kod gradonačelnika

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Danas, 20. lipnja u Slavonskom Brodu, održan je sastanak između nekolicine građana iz naselja Hrvatskih branitelja i gradonačelnika Mirka Duspare. Građani su postavili pitanja vezana uz gospodarenje otpadom na odlagalištu Vijuš i zatražili njegovo zatvaranje. Sastanak je održan u Velikoj gradskoj vijećnici, gdje je gradonačelnik Duspara pružio detaljne informacije o trenutnom stanju i budućim planovima za odlagalište Vijuš.

Sukladno odluci o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta, objavljenoj u Narodnim Novinama broj 3/19, 17/19 – ispravak, 45/23 – Odluka i Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske broj: U-II-845/2019 i ¬U-II-2160/2019 od 18. travnja 2023.114/15 propisano je da odlagalište „Vijuš - jug“ nastavi s radom do otvaranja RCGO-a Šagulje. U planu gospodarenja otpadom RH za razdoblje od 2023 – 2028. koje je donijela Vlada RH propisan je rok da Regionalni centar za zbrinjavanje otpadom Šagulje mora biti otvoren 2028. godine čime se zatvara rad odlagališta Vijuš.

Podsjetimo, jednoglasnom odlukom gradski vijećnici na sjednici Gradskog Vijeća 2017. godine bili su suglasni oko plana za zbrinjavanje i gospodarenje otpadom na Vijušu. Gradonačelnik je naglasio da će odlagalište Vijuš biti zatvoreno nakon što se otvori Regionalni centar za zbrinjavanje otpada u Šaguljama.

Gradonačelnik Duspara je također informirao građane da od 2015. godine odluke vezane uz odlaglište Vijuš donose županijska skupština i Vlada Republike Hrvatske.

Grad Slavonski Brod ostaje posvećen kontinuiranom unapređenju sustava gospodarenja otpadom, uz poseban naglasak na zaštitu okoliša i zdravlje svih građana. Gradonačelnik je uputio hitan dopis županu Brodsko-posavske županije te Regionalnom Centru za gospodarenje otpadom s namjerom da dobije informacije u kojoj je fazi izgradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO).

Detalje upućenih dopisa možete pročitati na POVEZNICI. 

Izvor:www.slavonski-brod.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: