SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Nestašica poznatog lijeka: Neće ga biti do studenoga, a znaju se i razlozi

SB Online | Nestašica poznatog lijeka: Neće ga biti do studenoga, a znaju se i razlozi SB Online | Nestašica poznatog lijeka: Neće ga biti do studenoga, a znaju se i razlozi

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: dnevnik.hr/dnevnik.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Farmaceutska kompanija Sandoz na svojim stranicama izvijestila je o nestašici poznatog lijeka na tržištu Hrvatske, a riječ je o lijeku Propranolol Sandoz 40 mg tablete djelatne tvari propranololklorid.

On se koristi za liječenje angine pektoris, povišenog krvnog tlaka, profilaksa kod srčanih bolesnika.

Propranolola neće biti od 1. kolovoza do 31. listopada ove godine.Spomenuti lijek utravnju ove godine bio je povučen iz ljekarni.

Kontaktirali smo HALMED koji nam je objasnio o čemu se radi:

"Vezano za lijek Propranolol Sandoz 40 mg tablete u travnju ove godine provedeno je povlačenje pet serija predmetnog lijeka, nakon čega nije provedeno dodatno povlačenje.Predmetno povlačenje iz travnja ove godine provedeno je zbog utvrđene neispravnosti u kakvoći pojedinih serija ovog lijeka koja se odnosila na povišenu razinu nitrozaminskih onečišćenja u lijeku u odnosu na prihvatljive razine unosa propisane u Europskoj uniji.

Navedenom neispravnošću u kakvoći nisu bile zahvaćene sve serije ovog lijeka, stoga su određene količine lijeka i dalje bile dostupne na našem tržištu. Budući da su predmetne zalihe sada utrošene, HALMED-u jeprijavljena nestašicalijeka s očekivanim trajanjem do 31. listopada te će opskrba tržišta lijekom biti normalizirana nakon što proizvođač provede potrebne mjere u svrhu puštanja u promet novih serija lijeka odgovarajuće kakvoće", poručili su iz HALMEDA.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: