SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Najavljen program adventskih događanja u Bećarskom šoru Pleternica

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić / Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić / Ante Krstanović

Na konferenciji za novinare u prostoru Bećarskog šora u Pleternici najavljena su predstojeća adventska događanja. Gradonačelnica Marija Šarić je istaknula kako je ovaj prostor upravo završen i treću godinu spreman za posjetitelje i program za vrijeme adventa.

- Kao i protekle godine, odlučili smo se za jednu posebnu priču koja će tijekom cijelog programa prezentirati naše zajedništvo. Ovaj šor uredile su naše tvrtke i ustanove, a uključile su se i brojne udruge koje će sudjelovati u pripremi hrane i pića. To su ribiči, lovci, vatrogasci, a pridružit će se i druge udruge koje će u ugostiteljskim kućicama nuditi kuhano vino, čaj, kobasice, hot dog i sve ono što širi mirise i stvara poseban ugođaj za vrijeme obilježavanja adventa. Uz sve to, svake subote posjetitelje će u šoru zabavljati tamburaši-istaknula  je gradonačelnica. Napomenula je da su na ulazu šora nadograđene jaslice, što je jedna od novosti.

-Tijekom adventa bit će i druge manifestacije koje pripremaju udruge i ustanove, od Dječjeg vrtića, mažoretkinja, KUD-ova i drugih koji pripremaju svoj program i različite radionice u dvorani Terra Panonica, Muzeju bećarca. Sve naše tvrtke i ustanove žive ovaj advent tijekom tjedna, a subotom se skupljamo ovdje u Bećarskom šoru-zaključila je gradonačelnica M. Šarić te je pozvala Pleterničane i sve drage goste da im se pridruže u jednoj sasvim drugoj ovogodišnjoj zajedničkoj priči.

Ravnateljica pleterničke Javne ustanove Jasna  Hoffmann obavijestila je novinare da se u Muzeju bećarca  održava prigodna radionica pod nazivom „Okitimo krispan sa Šokicom“. Izrađuju se nakiti za ukrašavanje božićnih drvaca (krispana) koji će se nalaziti u Bećarskom šoru.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.