SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Milanović bio u Gradiški: Pogledajte tko se sve okupio na Danu grada

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Ured predsjednika
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Milanović bio u Gradiški: Pogledajte tko se sve okupio na Danu grada SB Online | Milanović bio u Gradiški: Pogledajte tko se sve okupio na Danu grada

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Ured predsjednika
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

„Biti neovisan - to jesmo, biti član Europske unije, ali misliti svojom glavom jer mi znamo kakvo je naše iskustvo s Beogradom, Peštom, Bečom. Bruxelles je demokratskiji od svega toga, ali ima nešto što je prije svega, a to je Hrvatska i to su naši interesi koje moramo čvrsto i jako gurati jer ih inače nitko neće vidjeti. A da bi se ostvario rezultat potrebno je misliti, gledati i boriti se za svoj interes i cijelo vrijeme biti budan i uporan u tome da ga ostvariš. Možda je vaš grad jedan od takvih primjera. Ovo je grad koji živi u svojoj punini, razvija se, zarađuje i ne umire. Ljudi će odlaziti, dolaziti, vraćat će se“, poručio je danas predsjednik Republike Zoran Milanović u Novoj Gradiški gdje je sudjelovao na obilježavanju Dana Grada. 

 

U prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Nove Gradiške povodom Dana Grada i blagdana Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, predsjednik Milanović komentirao je proračun Nove Gradiške. „Vidim da većinu proračuna predstavljaju europska sredstva, 15 milijuna eura je ozbiljan novac. To su novci o kojima nekada, na ovoj razini, nismo mogli ni razmišljati u Hrvatskoj. I dobro je da je tako. To je europski novac, ali i naš novac“, rekao je predsjednik Milanović istaknuvši kako svaki nepotrošeni euro predstavlja promašaj za koji treba tražiti posebno opravdanje i razlog zašto nije potrošen. 

„Ovaj grad je primjer toga kako se pametno radi u okviru mogućega. U okviru mogućega Nova Gradiška radi ozbiljan posao i to se vidi na svakom koraku“, poručio je Predsjednik te upozorio da mi tih europskih fondova uskoro nećemo imati na raspolaganju onoliko koliko ih imamo sada. „Toga će biti sve manje i manje. Ovo je zlatno i zrelo razdoblje u kojem se moramo suočiti da ovo neće trajati dovijeka. Taj novac treba iskoristiti što pametnije”, rekao je i kao primjer pametno uloženog novca iz EU fondova istaknuo Tehnološko inovacijski centar u Novoj Gradiški koji je upravo otvoren u okviru realizacije projekta Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška (CEKOM NING), a koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

 

„Ovaj grad je imao tradiciju kvalitetne metalne prerađivačke industrije, a to na neki način opet imate ovdje. Zarade se rade upravo na ovome i ovo bih svakome preporučio. Od ovoga će se sigurno razviti neki novi poslovi na razini znanja i zarade koju nema svatko“, rekao je Predsjednik te dao punu podršku, poticaj i ohrabrenje svakome u Hrvatskoj tko pokuša krenuti tim putem.

 

U obraćanju je spomenuo i Slavonski Brod i tvrtku „Đuro Đaković“ u koju su stigli prvi primjerci američkih borbenih vozila Bradley za koja je kazao: „Nije to samo stvar Hrvatske vojske. Time se ojačava vojska, ali će se to raditi u „Đuri Đakoviću“, to će raditi naši stručnjaci. Ideja je bila da se cijeli posao radi ovdje i da zadovoljna bude i vojska, da građani dobiju bolju razinu sigurnosti, ali i da se posao da firmi koja mora raditi jer će inače izgubiti znanje i ljude“, rekao je predsjednik Milanović. 

 

Osim predsjednika Milanovića govorili su predsjednica Gradskog vijeća Grada Nove Gradiške Dinka Matijević, gradonačelnik Grada Vinko Grgić, prvi gradonačelnik Nove Gradiške Ante Šolić i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, a u sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća uručena su javna priznanja i godišnje nagrade najzaslužnijim pojedincima za doprinos razvoju Grada.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.