Migranti za novac prebacivali migrante u Hrvatsku

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija
(FOTO: I.S.)

20.3.2023. | 09:08 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 745

Jučer, 18. ožujka oko 3:20 sati, prilikomobavljanja poslovazaštite državne granice, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su kod mjesta Slavonski Kobaš zatekli osam osoba bez dokumenata afroazijskog podrijetla.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o šest državljana Republike Turske i dva državljana Republike Iraka. Daljnjim istraživanjem se utvrdilo da su državljani Iraka (u dobi od 42 i 38 godina) za neutvrđeni novčani iznos, državljane Republike Turske u gumenom čamcu prevezli preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Slijedom navedenogpolicijski službenici protiv dvojice Iračana podnose kaznenu prijavu za kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, te im je danas 19. ožujka, sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Za državljane Republike Turske temeljem Zakona o strancima pokreće se readmisijski postupak.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI