SB Online

Lovcima Brodsko-posavske županije pripalo dvadeseto mjesto /FOTO/

PRIJE 2 TJEDNA
JELENKO TOPIĆ
PRIKAZA: 382

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Lovcima Brodsko-posavske županije pripalo dvadeseto mjesto /FOTO/ SB Online | Lovcima Brodsko-posavske županije pripalo dvadeseto mjesto /FOTO/

(FOTO: J.T.)

PRIJE 2 TJEDNA
JELENKO TOPIĆ
PRIKAZA: 382

Tradicionalno dugi niz godina na strelištu u Bzenici kraj Pleternice se održavanja Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu kojemu je domaćin Lovački savez Požeško-slavonske županije. Na otvaranju ovog 28. prvenstva tu su bili sokolari sa svojim sokolima, Pleterničke mažoretkinje, te po prvi puta Kvartet rogista Lovačkog saveza županije domaćina pod vodstvom prof. Kristine Banovac, a instrumente im je darivao požeški poduzetnik Goran Šutalo. 

Pozdravne riječi uputili su predsjednik požeških lovaca Branko Bertelović i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, a još su nazočili požeška županica Antonija Jozić, predsjednik HLS-a Ivica Budor, predsjednik Gradskog vijeća Požege Matej Begić, upravitelj Podružnice Hrvatskih šuma Požega Milan Jurković i drugi uglednici.

-Vi ste najbolje od lovačkih saveza svojih županija i od srca vam čestitam na plasmanu na ovo prvenstvo, a onima koji će biti najbolji unaprijed čestitam. Zahvaljujem se i Županijskom i Hrvatskom lovačkom savezu na njihovom angažmanu i podupiranju ovakvih aktivnosti -  rekla je pozdravljajući sudionike Antonija Jozić. Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor izrazio je osjećaje ponosa zbog ovakvog jedinstva hrvatskih lovaca. Hicem na stazi za lovački trap prvenstvo je otvorila pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

Ekipno lovci Virovitičko-podravske županije su prvaci sa 882 boda, drugi su strijelci Varaždinske županije sa 826 bodova, a treći  Šibensko-kninske županije županije sa 825 bodova.

Lovci Brodsko-posavske županije ove godine su osvojili 20. mjesto. Brodska momčad je nastupila u sastavu: Stjepan Kulaš, Domagoj Šnajder, Luka Bogdanović, Robert Vidaković, Zoran Krasnopjurka i  Mario Dujić.

Pojedinačni pobjednik je Mario Genzić(Zagrebačka županija) sa 190 bodova, drugi je Ivan Srnić(Sisačko-moslavačka županija) sa 184 boda, a treći Stipe Šarić(Dubrovačko-neretvanska županija) sa 183 boda. Uz to nagrađeni su najbolji strijelci u disciplini gađanja vepra u trku i to Danijel Škunca(Ličko-senjska županija), Kristijan Vusak(Karlovačka županija) i Ivan Brlek(Varaždinska županija).

Nakon dvodnevnih natjecanja na završnoj svečanosti uručeni su pehari, medalje i vrijedne nagrade sponzora pobjednicima 28. državnog prvenstva u lovnom streljaštvu. Uručili su ih Ivica Budor, Branko Bertelović i Nevenko Jakopović, predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo.                                          Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.