SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Koliko još dugo moramo živjeti s epidemiološkim mjerama? Beroš za Hrvate nema dobre vijesti...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Koliko još dugo moramo živjeti s epidemiološkim mjerama? Beroš za Hrvate nema dobre vijesti... SB Online | Koliko još dugo moramo živjeti s epidemiološkim mjerama? Beroš za Hrvate nema dobre vijesti...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Još jučer smo pisali o tome kako je Slovenija ukinula sve koronamjere. Naime, nakon što su baš kao i mi nešto više od dvije godine živjeli ograničeno, od jučer nastavljaju živjeti po novim starim pravilima.

Iz Slovenije poručuju, putnici više neće morati ispunjavati uvjete da su cijepljeni, preboljeli ili testirani. To jednako vrijedi i za zaposlenike, a smatraju i kako popuštanje stiže u pravom trenutku jer počinju školski praznici. Nema više ograničenja broja gostiju u restoranima i kafićima, a s radom počinju i noćni klubovi.

Iako se mnogi stanovnici RH nadaju istoj odluci i našeg Stožera, to se ipak neće dogoditi. Naime, jučer je ministar zdravstva Vili Beroš izjavio kako nikako ne razmišljaju o relaksiranju epidemioloških mjera s obzirom na aktualne brojeve novozaraženih i umrlih od covida. Istaknuo je i kako je on ministar zdravstva sve dok premijer ne odluči drugačije.

Prema riječima ministra zdravstva Vilia Beroša, možemo zaključiti kako Hrvatska još neko vrijeme neće krenuti stopama Slovenije. Iako se stanje u bolnicama polako smiruje, Beroš tvrdi da imamo brojeve novozaraženih i umrlih od koronavirusa takve da njemu kao ministru ne dopuštaju popuštanje mjera.

Istaknuo je kako Hrvatska može razmišljati o potpunom ukidanju COVID potvrde, samo ako brojke počnu padati te ako se trenutna situacija u potpunosti smiri. Ako brojke nastave s padom, možda bi do Uskrsa mogli biti još jedna zemlja koja je djelomično ili potpuno ukinula COVID potvrde.

Koliko ćemo još morati živjeti po epidemiološkim pravilima, ostaje nam za vidjeti, iako, moramo priznati i ove dvije godine su bile preduge.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: