SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Jeste li znali da je Opačak-Bilić studentica? Evo što je pitala Povjerenstvo

PRIJE 4 MJESECA
TEKST: 24sata

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Jeste li znali da je Opačak-Bilić studentica? Evo što je pitala Povjerenstvo SB Online | Jeste li znali da je Opačak-Bilić studentica? Evo što je pitala Povjerenstvo

PRIJE 4 MJESECA
TEKST: 24sata

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Saborska zastupnica Marina Opačak Bilić, kao studentica Sveučilišta u Slavonskom Brodu, dužna je odraditi stručnu praksu, pa je od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zatražila mišljenje u kojim ustanovama bi praksu mogla odraditi.

Povjerenstvo joj je kazalo da prema odredbama Zakona nije zabranjeno niti ograničeno obavljanje prakse u sklopu studiranja obvezanima na hrvatskim Sveučilištima te stoga Povjerenstvo nije ovlašteno davati upute u kojem trgovačkom društvu ili ustanovi smije ili ne smije odraditi praksu.

- Povjerenstvo ističe kako je činjenicom odrađivanja stručne prakse u određenoj ustanovi ili trgovačkom društvu, po izboru obveznice, za očekivati da ista postaje upoznata s procesima rada kao i zaposlenicima navedene pravne osobe - rekli su joj. 

Povjerenstvo joj je također napomenulo da ako tijekom obavljanja prakse ili po njezinom završetku, u sklopu obnašanja svoje dužnosti, bude odlučivala o pravnoj osobi, gdje praksu odradi, da se izuzme is postupka odlučivanja ili sklapanja ugovora.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.