SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Iz Herthe u Hajduk. Slavonac danas potpisuje za ʼbileʼ?

SB Online | Iz Herthe u Hajduk. Slavonac danas potpisuje za ʼbileʼ? SB Online | Iz Herthe u Hajduk. Slavonac danas potpisuje za ʼbileʼ?

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: index.hr
FOTO: Profimedia

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

FILIP UREMOVIĆ (26) više nije branič berlinske Herthe. Bild piše da ga je klub koji je iz prve ispao u drugu Bundesligu otpustio te da je Uremović odletio za Hrvatsku. Njemački list tvrdi da u domovini ima dogovoren angažman u neimenovanom klubu.

Na Twitteru se pojavile slike i status: Uremović čeka avion za Split

Na Twitteru su se pojavile fotografije Uremovića kako čeka avion na berlinskom aerodromu i to let prema Splitu. Doznajemo da Uremović doista dolazi u Split i Hajduk. 

Rođeni Požežanin počeo je igrati u Cibaliji, odakle je 2016. prešao u Dinamo. Dvije godine kasnije prodan je ljubljanskoj Olimpiji za 200 tisuća eura. U Sloveniji je igrao tako da je samo šest mjeseci kasnije za pet puta više otišao u ruski Rubin. Uremović je u Kazanju bio od ljeta 2018. do proljeća 2022.

Tada je zbog ruske agresije u Ukrajini iskoristio priliku da ode u Sheffield na posudbu, a tri mjeseca kasnije i da definitivno ode u Herthu. Prošle sezone, prve u Berlinu, Uremović je 21 put igrao u Bundesligi, ali je njegov klub ispao iz elite kao najgori, 18. Ove sezone Uremović u Cvajti nije dobio ni minute u četiri prvenstvene utakmice. 

Dalić je imao velike planove s njim, ali za Hrvatsku je zadnji put igrao prije tri godine Sjajne igre u Rusiji dovele su Uremovića u fokus Zlatka Dalića. Prije tri godine bio je prvotimac u pet utakmica Hrvatske kao desni bočni ili stoper, i to protiv jakih suparnika. Bio je starter po dva puta protiv Francuske i Švedske u Ligi nacija te protiv Švicarske u prijateljskoj utakmici, a dobio je poluvrijeme protiv Turske. No, Dalić ga nije zvao na Euro prije dvije godine. Prije dvije godine dobio je poziv za kvalifikacije za SP, ali u njima nije odigrao ni minute, nakon čega više nije pozivan u reprezentaciju. Zadnji put je za Hrvatsku igrao u studenom 2020.

Izvor:www.index.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Komentari (1)
Aleksa
30.8.2023.
Nadam se da je istina, da nije fake news

+ (0) | - (0)

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: