SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ISTRAŽUJEMO: Je li HDZ-ovka Maduna nezakonito zaposlena?

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | ISTRAŽUJEMO: Je li HDZ-ovka Maduna nezakonito zaposlena? SB Online | ISTRAŽUJEMO: Je li HDZ-ovka Maduna nezakonito zaposlena?

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U tijeku je sjednica Gradskog vijeća, a jedno od podstavljenih pitanja je i pitanje HDZ-ovke:

"Zašto ste u zadnjih godinu dana poništiti gotovo 30 natječaja za zapošljavanje, što je zapravo više od pola raspisanih natječaja" rekla je Sanda Livia Maduna

"Što se tiče 30 natječaja što ste rekli da su poništeni, ako ljudi ne ispunjavaju uvjete, nećemo ih primiti. Zašto je u Županiji poništen 10 puta natječaj. Jesmo mi to postavljali pitanje, nismo. U svojoj privatnoj firmi možete primati koga hoćete. Sutra kada postanete direktorica Turističke zajednice hoćete li vi primiti bilo koga? Ili ćete poništiti natječaj i ponovno raspisati, možda dobijete nekog kvalitetnog", odgovorio je gradonačelnik.

"Nije 10 puta poništavan natječaj, zato sh Vaši 30 puta poništavani. Ako se na natječaj javilo više kandidata kojima je rečeno da su zadovoljili uvjete,, imaju dokumentaciju, uspješno prošli ispite, u čemu je onda problem da se taj natječaj poništava, kakva je to neozbiljnost? Poništavate natječaje za javni gradski linijski prijevoz i zapošljavanje ali ne poništavate natječaje s vašim izvođačima radova, u tim je slučajevima dokumentacija super, ako treba nekog zaposliti onda se natječaj poništava ne jednom, nego više puta", kaže Livia. 

"Pitao bih gospođu gdje je bio natječaj za Vaše radno mjesto u Turističkoj zajednici, pripremate se za direktoricu, to je u HDZ-u normalno. Vama je normalno da se vama jave pročelnici i da ih bez riječi otkantate i ne primite nikoga. Oni su vd dok se dvojac vrhovnih zapovjednika županije ne dogovori koga će. Mislite li da su Brođani toliko ludi, da ne znaju kako ste došli u Turističku zajednicu, radite kriminal 30 godina narodu treba da progleda, ne znam kako vam nije neugodno" rekao je gradonačelnik Duspara.

Razgovor je ovo slavonskobrodskog gradonačelnik koji pokušava na neku foru biti brodski Zoran Milanović, ali mu ne uspijeva.

Naime, slijedom toga što je gradonačelnik aludirao da je HDZ-ovka nezakonito zaposlena, odlučili smo provjeriti je li to istina.

Natječaj na mjestu gdje je Maduna zaposlena raspisan je u lipnju 2022. godine, on je i dalje objavljen na internetskim stranicama Turističke zajednice.

- Na natječaj se javila jedna kandidatkinja. Nakon razmatranja prijave donijeta je odluka - stoji u odluci o izboru kandidata.

Dakle, Sanda Livia Maduna zaposlena je na temelju raspisanog natječaja, pa osobe koje vode brigu o tome što će gradonačelnik reći trebale bi znati koristiti alat koji je u 21. stoljeću dostupan svima, a on se zove Google.

Isto tako, na spomenuti natječaj nije se javio nitko osim Madune, pa predlažemo da se na idući natječaj javi netko od 10-ak osoba koji su u Gradskoj upravi "ZBOG NJE" zadnjih godina dali otkaz.

Također, gradonačelniče, najmanje što možete je ispričati se Gradskoj vijećnici, koja je legitimno izabrana u vijeće od strane građana ovog grada.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.