SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

IMAMO PRESUDU PROTIV HDZ-OVCA: Spominju se tablete. Donosimo detalje

PRIJE 2 GODINE
TEKST: L.S./SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | IMAMO PRESUDU PROTIV HDZ-OVCA: Spominju se tablete. Donosimo detalje SB Online | IMAMO PRESUDU PROTIV HDZ-OVCA: Spominju se tablete. Donosimo detalje

PRIJE 2 GODINE
TEKST: L.S./SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Kako je SBOnline saznao i prvi objavio, načelnik općine Davor  Đuro Anđelković imao je prometnu nesreću

Nesreća se dogodila 21. rujna nešto prije 20 sati u Ljupini, na novogradiškom području

Vezano za navedeni događaj, glasnogovornica PU brodsko-posavske potvrdila nam je samo informaciju da je bila prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog vozila retrovizorom zakačio biciklisticu te je pobjegao s mjesta događaja a da nije razmijenio podatke s oštećenom, niti je nazvao policiju. No iako policija nije potvrdila, saznali smo kako se radi o načelniku Anđelkoviću.

"Policijski službenici su vrlo brzo pregledali 70-tak vozila, te su izdvojili nekoliko za koje su posumnjali da bi mogli biti počinitelji u ovoj nesreći", rekla nam je prije nekoliko dana  glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić za SBOnline.

Policajci su veoma brzo suzili krug mogućih počinitelja te su svojim kvalitetnim radom, došli do podatka da se radi o automobilu kojim je upravljao 56-godišnjak. Kako Nujić govori potvrđeno je da je on bio sudionik prometne nesreće.

SBOnline je saznao kako je spomenuti 56-godišnjak upravo načelnik Anđelković. Kontaktirali smo i njega te nam je rekao "Nastavno na događaj od 21.09.2022. g, obavještavam Vas da nisam osjetio kontakt retrovizora s biciklom, a tek ujutro sam vidio da je retrovizor oštećen. Nisam bio pod utjecajem alkohola i želim izraziti žaljenje zbog nemilog događaja".

Kakva je presuda Općinskog suda?

SBOnline je u posjedu i same presude, koja nije postala pravomoćna. Milan Španović sudac je koji je vodio prekršajni postupak protiv HDZ-ovog načelnika Anđelkovića.

Kako se navodi u presudi HDZ-ov načelnik kriv je što je 21. rujna na kolniku županijske ceste 4157 uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Kako se nadalje navodi, Anđelković je upravljao osobnim automobilom, a ispred njega u istom smjeru kretao se bicikl kojim je upravljala Kata Klarić, koristeći reflektirajući prsluk za vrijeme vožnje. 

Načelnik Anđelković, kako se navodi u presudi započeo je radnju pretjecanja bicikla, a da za vrijeme pretjecanja vozilo kojim je upravljao nije držao na potrebnoj udaljenosti od bicikla kojeg je pretjecao, usred čega je desnim osvrtnim zrcalom osobnog automobila udario u lijevu ruku Kate Klarić.

"Nakon što je uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede, Đuro Anđelković napustio je mjesto događaja prometne nesreće, a da o prometnoj nesreći nije izvijestio najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, vratio se na mjesto događaja i sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, a pronađena je operativnim radom policijskih službenika", navodi se u presudi.

"Okrivljenik u svojoj obrani navodi da što se tiče navoda optužnog prijedloga da ne osporava počinjenje prekršaja i osjeća se krivim. Međutim volio bi da napomene da je on dana 21. rujna 2022. vraćao se sa službenog puta iz Zagreba, točno je da je oko 19,40 sati prolazio kroz mjesto Ljupina, međutim, nije primijetio na cesti biciklistkinju i nije osjetio da je bilo koga udario. U svakom slučaju da je to učinio ne bi otišao sa mjesta nesreće. 

Policijski službenici PP Slavonski Brod došli su kod njega dana 22.09.2022., u jutarnjim satima, predočili o čemu se radi, na temelju oštećenja na vozilu, na temelju dijela retrovizora koji su otpali na mjestu nesreće, ustanovili da se radi o osobnom vozilu Peugeot 3008, reg. oz. NG 848-BU, vlasništvo Općine Davor, kojim se okrivljeni kao načelnik općine služi, pa se tako s istim služio dana 21.09.2022. Dakle i pored ovoga okrivljeni ne bježi od svoje odgovornosti. Izjavljuje da je do sada samo jedanput kažnjen za prometni prekršaj i to za prekoračenje brzine, dakle kao vozač nije sklon činjenju predmetnih prekršaja. Okrivljenik izjavljuje da je srčani bolesnik, tlakaš - visoki tlak i giht, i da svaki dan pije 5 tableta i da su te tablete možda utjecale i na njegovu koncentraciju", stoji u obrazloženju presude Općinskog suda. 

Kako smo ranije već izvijestili Anđelkoviću je izrečena kazna zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca te novčana kazna u iznosu od 9900 kuna plus troškovi prekršajnog postupa od 320 kuna.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.