SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

IMAMO DETALJE: Strašna, pomalo i jeziva prijevara u Sl. Brodu. Pokrenut postupak na brodskom sudu...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | IMAMO DETALJE: Strašna, pomalo i jeziva prijevara u Sl. Brodu. Pokrenut postupak na brodskom sudu... SB Online | IMAMO DETALJE: Strašna, pomalo i jeziva prijevara u Sl. Brodu. Pokrenut postupak na brodskom sudu...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Strašna, pomalo i jeziva je činjenica do koje granice su spremni ići pojedinci u našem društvu

Naime, jedan slavonskobrodski odvjetnički ured podigao je pred Općinskim sudom u Sl. Brodu tužbu, te pred Općinskim državnim odvjetništvom kaznenu prijavu protiv jedne Brođanke (podaci za sada poznati redakciji) čija je kćerka jedna od visokopozicioniranih osoba u akademskoj zajednici u Osijeku.

Kako nam je potvrdio Općinski sud u Sl. Brodu, protiv spomenute Brođanke, Z.B., pokrenut je postupak radi utvrđivanja ništetnosti ugovora o doživotnom uzdržavanju, postupak je kako navode iz Općinskog suda, pokrenut 26. svibnja 2022. godine.

Kako se navodi u tužbi, koju posjeduje SBOnline, tužitelju G.A. majka je preminula 25. ožujka 2022. godine. 

„Neposredno prije svoje smrti, točnije 10 dana prije smrti pokojna A.L. zaključila je ugovor o doživotnom uzdržavanju s tuženom Z.B. , kojim se tužena obvezala voditi brigu i skrb o A.L., a zauzvrat joj je A. L. u nasljedstvo ostavila nekretninu, stan u Sl. Brodu, te prava na novčana sredstva na računu kod PBZ-a i prava na neisplaćene mirovine“, navodi se u tužbi.

Kako neslužbeno saznajemo pokojna A.L. je posljednjih godinu i pol svoga života boravila u Domu za stare i nemoćne koji vodi tužena na adresi Ante Starčevića 60, u Sl. Brodu, a kako nam navode naši sugovornici na spomenutoj adresi, na isti način, boravi još nekoliko osoba.

U tužbi se navodi kako je tužena prilikom sastanka s G.A., sinom pokojne, potvrdila da neće ostvariti prava na nasljedstvo pokojne, međutim predala je sporni ugovor o doživotnom uzdržavanju u Općinski sud, kako bi uknjižila svoje pravo vlasništva na spornom stanu.

„Tužena se bavi brigom o starijima, nemoćnima i bolesnima na adresi Ante Starčevića 60, i na adresi T. Bakača 33, u Sl. Brodu i od korisnika ostvaruje naknadu i plaćanje za svoje usluge. 

Dakle, tužena obavlja djelatnost socijalne skrbi protivno članku 170. Zakona o socijalnoj skrbi, koji izričito zabranjuje sklapanje Ugovora o doživotnom uzdržavanju između korisnika i obavitelja ove djelatnosti i ugovor sklopljen protivno odredbama ovog zakonskog članka je ništetan!“, navodi se u tužbi koja je predana Općinskom sudu u Sl. Brodu.

„Indikativno je da je tužena zaključila s pokojnicom ugovor o doživotnom uzdržavanju, samo 10 dana prije njezine smrti!“, zaključeno je u spomenutoj tužbi.

Ovo nije kraj, ova priča ima još nastavaka, koje ćemo objaviti kada dobijemo odgovore na tražena pitanja od Općinskog državnog odvjetništva u Sl. Brodu.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.