SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Hoće li se Slavonski Brod naći na međunarodnoj ruti?

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Sl. Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Hoće li se Slavonski Brod naći na međunarodnoj ruti? SB Online | Hoće li se Slavonski Brod naći na međunarodnoj ruti?

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Sl. Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U organizaciji Turističke zajednice područja „Slavonski Brod – Posavina“ gradsku su upravu i gradonačelnika Mirka Dusparu posjetili redoviti profesori u trajnom zvanju prof. dr. sc. Darko Prebežac i prof. dr. sc. Đurđana Ozretić Došen Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sastanku je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Holik.
Spomenuti su profesori ujedno autori znanstvenog rada o potencijalu i izazovima literarnog (književnog) turizma za djecu i (re)oblikovanju destinacijskog proizvoda na primjeru grada Slavonskog Broda i manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“. Znanstveni je rad predstavljen na međunarodnoj konferenciji Književnog i filmskog turizma u Barceloni u siječnju ove godine.
Cilj je današnjega sastanka bio ukazati na mogućnost i potrebu umrežavanje grada Slavonskog Broda u inozemne kulturne rute te prepoznati na koji se način to može realizirati. Gradonačelnik je istaknuo kako je neophodno utvrditi potrebu razvoja kulturnog i književnog turizma za djecu na ovome području jer manifestacija „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ ima potencijal postati dijelom turističke ponude grada Slavonskog Broda kako za domaće tako i za međunarodne posjetitelje. Naposljetku, iz ovakvoga projekta niknuo bi novi turistički proizvod za sve generacije posjetitelja koji će nadasve pozitivno utjecati na gospodarsko i društveno okruženje destinacije. 
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.