SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Hitnoj pomoći i policiji rekao da je umro - on!

SB Online | Hitnoj pomoći i policiji rekao da je umro - on! SB Online | Hitnoj pomoći i policiji rekao da je umro - on!

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Glas Slavonije/Glas Slavonije

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Sve žurne službe susreću se povremeno s lažnim dojavama. Zbog jedne lažne uzbune kaznenu prijavu dobio je i 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je u noći 6. siječnja, telefonski nazvao Županijski centar 112 te prijavio da na području Čepina u kući leži mrtav muškarac. Hitnom intervencijom policije i Hitne pomoći utvrđeno da je muškarac lažno prijavio - svoju smrt!?


- Policija je utvrdila da je 45-godišnjak lažno prijavio svoju smrt, što je iziskivalo hitno djelovanje djelatnika Hitne pomoći i policije. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.


Istu kaznenu prijavu nedavno je dobio i drugi 45-godišnjak koji je od 9. srpnja 2019. do 3. rujna 2020. godine šest puta telefonski nazvao operativna dežurstva policije u Osijeku i lažno prijavljivao različite događaje koji su iziskivali hitno djelovanje policije. Lažnih prijava bilo je i u Baranji. U večernjim satima 14. srpnja 2018. godine policajci su dobili dojavu 50-godišnjaka da je u obiteljskoj kući u Dardi vatrenim oružjem pucao na muškarca i ranio ga. Dojavio je i da je oružjem ranio ženu koja ga je okrala. Došavši na mjesto događaja, policajci su vidjeli da nikakvog ranjavanja nije bilo.

U drugom se slučaju s policijom, ali i Hitnom pomoći, loše našaliti odlučio maloljetnik. Naime, mladić je uzeo tuđi mobitel, nazvao Hitnu medicinsku pomoć, lažno se predstavio i zatražio liječničku pomoć za ženu u Kozarcu, koja je navodno pala u nesvijest. Prekinuo je vezu i nije se više javljao. Došavši na navedeno mjesto u intervenciju, ekipa Hitne medicinske pomoći utvrdila je da je dojava lažna, pa je slučaj dojavljen policiji, koja je podnijela kaznenu prijavu zbog lažne uzbune.

Bilo je tu i lažnih dojava o požarima. Jednom prilikom policajcima je stigla dojava o požaru u ugostiteljskom objektu u Đakovu. Policajci su pohitali na intervenciju, no kada su stigli, od požara ništa. "Šaljivi" 30-godišnjak kazneno je prijavljen.

Izvor:www.glas-slavonije.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: