SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Hitno povučen antibiotik iz ljekarni, nema zamjenskog

SB Online | Hitno povučen antibiotik iz ljekarni, nema zamjenskog SB Online | Hitno povučen antibiotik iz ljekarni, nema zamjenskog

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: SBonline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Lijek Benzetacil je antibiotik koji se ubrizgava i sadrži penicilin G benzathin. Može se koristiti za grlobolju, respiratorne infekcije i sifilis. Često se koristi za liječenje jače streptokokne upale. Nabavlja se na uputnicu piše danica.hr.

“Tvrtke Medical Intertrade i Pharma One, distributeri lijekaBenzetacil 2,400.000(bencilpenicilla benzatina), pakiranje 1 bočica i 1 ampula s otapalom, u suradnji s Agencijom za lijekove provode povlačenje serije T008 tog lijeka. Povlačenje seprovodi do razine ljekarni.

Postupak povlačenja provodi se zbog sumnje uneispravnost u kakvoćikoja se odnosi na mogućnost pogrešnog označivanja vanjskog pakiranja lijeka, pri čemu postoji mogućnost da je lijek označen jačinom 1.200,000 UI umjesto ispravnom jačinom 2.400,000 UI.

Budući da odobrenje za stavljanje u promet u RH nema niti jedan lijek s tom djelatnom tvari, lijek se nabavlja postupkom izvanrednog unošenja temeljem izjave zdravstvene ustanove o potrebi za nabavkom lijeka ili za nužne slučajeve liječenja na pojedinačni recept”, objavili su iz Agencije.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: