Pokrenut postupak protiv HDZ-ovog načelnika

HDH-ov načelnik skriva nešto oko imovine. Pokrenut postupak protiv njega
(FOTO: SB Online)

31.3.2023. | 10:15 | Redakcija SBOnline
Pregleda: 12737

Kako je SBOnline uprvo doznao Povijerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svojoj 3. sjednici pokrenulo je postupak protiv načelnika Općine Velike Kopanice Ivana Meteša zbog moguće povrede članka 8. i 9. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

"Moguća povreda proizlazi iz propusta dužnosnika da po pisanom pozivu Povjerenstva u danom roku priloži odgovarajuće dokaze potrebne za usklađivanje prijavljene imovine u izvješću o imovinskom stanju dužnosnika i to izvješću podnesenom 03. siječnja 2019.g., izvješću podnesenom 29. travnja 2019.g. i izvješću podnesenom 21. lipnja 2021.g. s imovinom utvrđenom u postupku provjere na temelju podataka pribavljenih od nadležnih tijela, u dijelu izvješća „subvencije/donacije/poticaji“", kazali su nam iz Povijerenstva.

Dodali su i kako je Meteš pozvan da u roku od 15 dana od dana primitka odluke dostavi Povjerenstvu očitovanje na razloge pokretanja postupka kao i na ostale navode iz obrazloženja odluke.


Pogledamo li u imovinsku karticu načelnika Meteša vidljivo je kako je u 2023. dva puta podnio izvješće o svojoj imovini. Prvi puta 5.1.2023. godine, te je tu upisano da prima poticaj (potpora) poljoprivrednoj ili drugoj djelatnosti od APPRRR na godišnjoj razini u iznosu od 19.908,42 eura. Drugi put jepodnio imovinsku karticu 28.2.2023 te je tu upisano da prima poticaj (potpora) poljoprivrednoj ili drugoj djelatnosti od APPRRR na godišnjoj razini u iznosu od 30.000,00 eura.

Načelnik sam se javio, detalje pogledajte OVDJE


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI