SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Gradska knjižnica slavi 76. rođendan darivajući najvjernije čitatelje

SB Online | Gradska knjižnica slavi 76. rođendan darivajući najvjernije čitatelje SB Online | Gradska knjižnica slavi 76. rođendan darivajući najvjernije čitatelje

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu bogatim je programom proslavila 76 godina svojega postojanja. U 11:30 sati u predvorju Gradske knjižnice Slavonski Brod organizirana je rođendanska izložba „Anamorfoza portreta Ivane Brlić-Mažuranić kroz pisane razgovore: ženski glasovi u pismima“ autorice Matee Žilić, mag. cult. i dipl. knjiž.

U 12 sati nagrađeni su najčitatelji Gradske knjižnice za 2023. i proglašeni počasni članovi Gradske knjižnice. Nakon prezentacije i govora ravnateljice Ružice Bobovački organizirana je predstava „Susjed“ u izvedbi Teatra Exit. Predstava je nastala prema istoimenom nagrađivanom romanu spisateljice Marine Vujčić u režiji Janeza Vajeveca, a u izvedbi Vesne Tominac-Matačić. Na svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je svim djelatnicima čestitala Dan Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu te im poželjela još puno godina uspješnog djelovanja.

Gradska knjižnica Slavonski Brod osnovana je 1948. godine. Sa samo 1416 knjiga i zaposlena dva djelatnika, svoju je knjižničnu djelatnost vrijedno i ponosno gradila. Danas knjižnica broji izuzetno bogat knjižni fond nabavljen sredstvima Ministarstva kulture i medija, sredstvima Grada Slavonskog Broda i darom građana. Posebnost knjižnice su zbirke: Zavičajna zbirka, Zbirka Domovinskog rata, Zbirka RARA, Zbirka REM i Zbirka Hrvata Bosanske Posavine. Knjižnica Slavonski Brod je organizator brojnih kulturnih programa u Slavonskom Brodu te često ima gostujućeg autora te promociju knjiga. Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu posebno se ističe u veličanju zavičajnih književnika od kojih se ističu Ivana Brlić-Mažuranić i Dragutin Tadijanović, a svake godine vrijedno radi u smislu poboljšanja i povećanja knjižničnih usluga za djecu i odrasle.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: