SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Dvostruka pobjeda košarkašica Broda na Savi

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: sportalo.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Dvostruka pobjeda košarkašica Broda na Savi SB Online | Dvostruka pobjeda košarkašica Broda na Savi

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: sportalo.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Protiv novog kluba u Premijer ligi Zadar Plusa košarkašice Broda na Savi u 16. kolu odigrale su sasvim dobru utakmicu nakon koje su zabilježile uvjerljivu pobjedu sa 75:54. Ovo je ujedno bila 5. pobjeda u ovom prvenstvu, a 4. s više od 20 razlike budući su Brođanke još uvjerljivije slavile pobjede na domaćem terenu protiv riječkog FSV-a i Splita te u gostima kod Zagreba.
Od početka pa do kraja utakmice djevojke Borisa Viraga bile su u stalnom vodstvu tako da je njihova pobjeda sasvim zaslužena. Pogotovo što je izborena s 21. košem razlike, dok je u Zadru bilo 83:70. Na taj način Brod na Savi bit će u prednosti na kraju sezone ukoliko ova 2 kluba budu imala isti omjer pobjeda i poraza koji je sada isti nakon 16 odigranih utakmica.
Sjajno su košarkašice Broda na Savi otvorile utakmicu te su nakon 5 minuta imale prednost od 10:2, da bi ubrzo bilo i 16:4. Sigurnom igrom djevojke Borisa Viraga držale su rezultatsko vodstvo sve do poluvremena na koje se otišlo sa 42:32. Još bolje Brođanke igraju u nastavku te se njihova razlika nastavila povećavati do najvećih +16 za 59:43 koliko je bilo uoči posljednje dionice. Premda je slavonskobrodska Amerikanka Shaniya Jones imala nešto skromniju večer odlično su je nadomjestile Edita Poljac, Tamara Jovančević, Marina Ćurković i mlada Fiona Princip koja je odlično odigrala svojih 18 minuta. Zahvaljujući njima Brod na Savi je stalno povećavao svoje vodstvo do konačnih 75:64. U ekipi trenera Viraga dobre brojke imala je Tamara Jovančević koja je uz 20 koševa dodala 11 skokova i 6 dodavanja. Uz nju su po 16 poena ubacile Edita Poljac i Shaniya Jones, dok je Poljac imala i 7 asistencija. Vrijedi izdvojiti i Marinu Ćurković s 9 ubačaja i 9 skokova, dok su po 6 koševa postigle Andrea Stanković i Fiona Princip.
U sastavu Zadar Plusa je Amerikanka Yasmine Joyner postigla 19 koševa te je imala 11 skokova. Uz nju je Jelena Ljubos ubacila 11, a Magdalena Dražić 10 poena. Na ljestvici se Brod na Savi nakon 16. kola nalazi na 9. mjestu od 12 klubova s omjerom od 5 pobjeda i 11 poraza, dok isti učinak imaju Pula i Zadar Plus. U slijedećem kolu Brođanke su trebale ići na gostovanje u Split kod KA Žane Lelas, ali je ta utakmica međusobnim dogovorom klubova odgođena.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.