SB Online

Duspara brodskom HDZ-ovcu: ʼMeni pravo daju građani, mene su izabrali, ne vasʼ

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Luka Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Duspara brodskom HDZ-ovcu: ʼMeni pravo daju građani, mene su izabrali, ne vasʼ SB Online | Duspara brodskom HDZ-ovcu: ʼMeni pravo daju građani, mene su izabrali, ne vasʼ

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Luka Safundžić

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, HDZ-ovog vijećnika Špicera zanimalo je što je sa zgradom DVD-a 

"O DVD-u sam govorio nekoliko puta, proslavilo je 150. godišnjicu i dodijelili ste im zasluženo priznaje. IZ navoda iz novina koje sam uspio saznati i bojazni samih članova DVD-a, zanima me kratko i jasno namjeravate li zaista u skoro vrijeme krenuti u rekonstrukciju zgrade? 

Čemu će zgrada biti namijenjena, te hoće li se članovi DVD-a, nakon rekonstrukcije, moći vratiti u te prostorije?", postavio je pitanje vijećnik Špicer gradonačelniku Duspari.

"Naš DVD je proslavio 150 godina, pitam vas, jer ste bili jedni od glasnijih, što je to DVD u zadnjih 20 godina radio kao DVD? Osim da se zove DVD. Pokušavate građane okrenuti pričom kako će se devastirati zgrada. Ne. Zgrada se pokušava urediti. I to tako da dobijemo europska sredstva i da je uredimo. Za neke privatne fešte, za kartanje ili ostalo možemo koristiti bilo koji prostor. Možete se zvati bilo kako. 

Druga stvar, kad spominjete stare Brođane, ja sam stariji od vas, znači niti tu nemate pravo. Treća stvar tko meni daje za pravo da nešto radim u gradu. Daju mi građani Sl. Broda, jer me biraju 20 godina, da vodim grad. Pričati o nečemu, ako idemo u rekonstrukciju doma, idemo ga urediti, sačuvati onakvog kakav je bio prije sto godina. Koja će namjena biti u njemu, nebitna je. Bitno je vama. Idemo na uređenje zgrade DVD-a, a namjena će se odlučiti. Ako mene pitate, sigurno je bolje ulagati u djecu", odgovorio je gradonačelnik Duspara. 

"Vi ste gradonačelnik grada, odgovorni ste za sve, mi smo vijećnici imamo pravo postaviti pitanja. Dobio sam vaše elaborate koji nisu odgovor na pitanje, dakle nakon rekonstrukcije, vraća li se DVD u svoj prostor ili ne. Samo sam to pitao", kazao je vijećnik Špicer, na što mu je gradonačelnik Duspara odgovorio:

"Vi niste dobro slušali. Pitao sam vas što DVD radi zadnjih godina u Sl. Brodu. Što radi? Gasi požare, ide na intervencije, radi obuke. Što radi?  U kojem prostoru moraju biti da bi to što sada rade, mogli raditi i dalje. Kažem vam da sam ja izabran, vi postavljate pitanje tko meni daje pravo. Meni pravo daju građani, mene su izabrali, ne vas, bili ste u utrci sa mnom. Građani nisu povjerenje dali vama, nego meni. Pokušavate ljudima reći kako ćemo devastirati zgradu. Ne, mi ćemo je urediti, koju vi niste uredili 30 godina. Vi nas u tome sprječavate 15 godina". 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.