SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Državni inspektorat upozorava na tri dječje dude: Imaju kemikalije koje utječu na hormonski sustav!

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: xpress IZVOR: osijekexpress.com

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Državni inspektorat upozorava na tri dječje dude: Imaju kemikalije koje utječu na hormonski sustav! SB Online | Državni inspektorat upozorava na tri dječje dude: Imaju kemikalije koje utječu na hormonski sustav!

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: xpress IZVOR: osijekexpress.com

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Silikonska duda za novorođenče, Narančasti cvijet, proizvedena u Kini, predstavlja kemijski rizik, zbog sadržaja bisfenol A koji je priznati endokrini disruptor i kasificiran je kao “tvar koja izaziva veliku zabrinutost” prema Uredbi (EZ) br. 1907/2006 (Uredba REACH) zbog svojih svojstava endokrinog disruptora, objavio je Državni inspektorat Republike Hrvatske.

– Prestati upotrebljavati dudu. Postoji mogućnost da je hrvatskom potrošaču proizvod bio dostupan putem platforme AliExpress (1005003716829266), navode iz DIRH-a, dodajući kako je od strane internetske platforme već učinjena dragovoljna mjera uklanjanja proizvoda s AliExpressa.

No, to nije jedina duda koja se našla u posljednjih nekoliko dana na ovom ‘neslavnom’ popisu DIRH-a, već je riječ o još dvije.Prestati upotrebljavati dudu. Postoji mogućnost da je hrvatskom potrošaču proizvod bio dostupan putem platforme Amazon (BOB6R1CVPR) – navode iz DORH-a za dudu ‘JUMZzwfvgsrgop’, dudu sa svijetloplavim štitnikom za usta, zlatnim gumbom s imitacijom dijamanata i zlatnim prstenom, koja je u međuvremenu ukolnjena s Amazona, a iz istih razloga kao i prethodna, ali kao i sljedeća, potonja.

– Prestati upotrebljavati dudu. Postoji mogućnost da je hrvatskom potrošaču proizvod bio dostupan putem platforme eBay (285168690707) – navode iz DIRH-a i za treću, dudu ‘X3222-1A’ (6C19-11-03-08), s ljubičastim štitnikom za usta koji predstavlja dva bijela zuba.

I ova je duda uklonjena u međuvremenu s eBaya, dodaje DIRH.

izvor- Osijek ExpressOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.