SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

DRAMA U SLAVONIJI: Muž ju nije pustio u kuću nakon noćnog provoda. Policija ju privela...

SB Online | DRAMA U SLAVONIJI: Muž ju nije pustio u kuću nakon noćnog provoda. Policija ju privela... SB Online | DRAMA U SLAVONIJI: Muž ju nije pustio u kuću nakon noćnog provoda. Policija ju privela...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac/Danica.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Vinkovcima se u studenome odvijala prava drama, naime djevojka koja se vratila nakon noćnog provoda nije ušla u kuću jer ju muž nije pustio. Zatim Ivanka (36) zatražila je pomoć od policije, ali umjesto ulaska u obiteljsku kuću ona je ušla u policijsku stanicu. 

Razlog zbog kojeg je Ivanka uhićena bio je taj što je suprugu Zdravku (45) koji se u tom trenutku pojavio na prozoru kuće, vikala da je kreten. Redarstvenici su priznali na sudu kako pak Ivanka nije bila pod utjecajem alkohola te kako je cijelo vrijeme surađivala s policijom, ali ipak umjesto ulaska u kuću ušla je u policijsku stanicu.

Prema presudi ona se našla u policijskoj postaji na zadržavanju jer se ispred obiteljske kuće u Vinkovcima nasilnički ponašala te je tako počinila psihičko nasilje prema suprugu Zdravku.

“Dok su policajci M. i A. ispred obiteljske kuće obavljali razgovor sa Zdravkom, počela je vikati i vrijeđati supruga riječima: ‘Majmune, kretenu jedan, uništit ću te, ti si glumac i kretenčina, mrtav si za mene, kretenčino jedna’! To je kod njega prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost, dakle, počinila je nasilje u obitelji”, zaključio je prekršajni sudac, piše Danica.hr.

Zdravko je posvjedočio kako je njegova supruga Ivanka noć provela izvan kuće, a u ranim dopodnevnim satima (cca 10h) došla kući. Kako kaže bila je ljuta jer joj nije htio predati dijete pa ga mu je iz ljutnje izgovorila uvrjedljive riječi. Naime, Zdravko tvrdi kako mu je supruga s kojom nakon toga dana više nije zajedno, uputila i prijetnju, ali ipak on se sada ne sjeća kakva je to točno prijetnja bila.

Suprug je priznao na sudu kako joj je mobilnim telefonom uputio više poruka, a koje se odnose na njezino ponašanje i prethodna izbivanja iz kuće.Kako kaže u poruci joj je napisao da ne dolazi kući.

“Da, u poruci sam napisao da ne dolazi kući i da je brak između nas dvoje prestao te je istina da sam napisao i riječi gubi se kurvo“, potvrdio je Zdravko.

Nakon dojave policijski službenici su se uputili prema obiteljskoj kući u Vinkovcima, zatekli su Ivanku u osobnom automobilu parkiranom uz rub kolnika. Ivanka je policijskim službenicima rekla kako je suprug ne pušta u kuću. Policijski službenici su se obratili Zdravku i objasnili mu zašto su došli, a onda je uslijedila drama. Naime, ljutita Ivanka napustila je svoj automobil te se suprugu obraćala s riječima: Kretenčino., Majmune, mrtav si za mene! Prisutni policajci potvrdili su kako je Ivanka riječ kretenčino ponavljala nekoliko puta.

Policija ju je upozorila da se smiri

Ivanka nije prestala vrijeđati muža čak ni nakon upozorenja policije. Upravo iz toga razloga policajac ju je pozvao u službeno policijsko vozilo kako bi u policijskoj postaji nastavio daljnje postupanje prema njoj. Ona je to bez pogovora učinila te se u postaji podvrgnula alkotestiranju, a nakon čega za čudo uopće nije bila pod utjecajem alkohola.

Sud je Ivanku proglasio krivom zbog psihičkog nasilja prema mužu te ju je osudio na 600 kuna novčane kazne. Kako je jedan dan provela u pritvoru, mora platiti samo 300 kuna. Presuda je nepravomoćna i na nju se Ivanka može žaliti. Razvedena majka dvoje djece, inače, zaposlena je i prima plaću od 3400 kuna. Nema nikakvu imovinu.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: