SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Burazović ima novu funkciju, donosimo sve detalje

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Brodsko posavska županija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Burazović ima novu funkciju, donosimo sve detalje SB Online | Burazović ima novu funkciju, donosimo sve detalje

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Brodsko posavska županija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na održanoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV-a) raspravljalo se o prijedlogu Odluke o proračunu Brodsko-posavske županije za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu, prijedlogu Odluke o izvršenju proračuna za 2024. godinu, prijedlogu programa rada GSV-a za sljedeću godinu, a izabrano je i novo vodstvo.

Pročelnica za proračun i financije Božana Grgić ukratko je obrazložila proračunske smjernice kazavši kako na temelju Zakona o proračunu župan predlaže prijedlog Proračuna za sljedeću godinu s projekcijama za 2025. i 2026, dok na temelju članka 42 istog Zakona proračun mora biti donesen na drugoj razini ekonomske klasifikacije. Proračun je izrađen temeljem uputa Ministarstva financija koji sadrži temeljne makro-ekonomske pokazatelje do 2026. godinu. Prihodi i primitci kalkulirani su u ukupnom iznosu od 90.389000,832 eura i bilježi smanjenje 46,5%. Do smanjenja na ovoj stavci došlo je zbog činjenice kako bolnice iz Županijske nadležnosti, kao osnivača, prelaze u nadležnost RH od 1. siječnja 2024. godine. Najveću participaciju u prihodima i primitcima imaju prihodi od poslovanja u postotku od čak 98,89%. Za decentralizirane funkcije iznos obveza je 7.363 713 eura od čega je potrebno osigurati za osnovno školstvo 3.413 332 eura, za srednje 2.139 519 eura, za socijalnu skrb 956101euro i za zdravstvo 854767 eura. U području rashoda, najveću skupinu obuhvaćaju rashodi poslovanja s 93,53% dok se za rashode za nabavku nefinancijske imovine odnosi 5,68% sredstava.

Govoreći o planu rada GSV-a u sljedećoj godini, ovo tijelo raspravljat će o zaposlenosti, izvršenju proračuna za 2023. godinu, o stanju o poljoprivredi i gospodarstvu te financijama.

U sklopu današnje Sjednice izabrano je i novo vodstvo pa je tako za predsjednika izabran Ivica Kožul, za dopredsjednika iz redova sindikata Krešo Grubanović i Željko Burazović ispred Brodsko-posavske županije. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.