SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Brodski plavci na visini zadatka: Objavili što su sve otkrili

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: PU brodsko-posavske
FOTO: Arhiv

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Brodski plavci na visini zadatka: Objavili što su sve otkrili SB Online | Brodski plavci na visini zadatka: Objavili što su sve otkrili

Prouzrokovao prometnu nesreću i pobjegao, no policija gu ubrzo pronašla

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona. Policijski službenici su osumnjičene (jutros) uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: PU brodsko-posavske
FOTO: Arhiv

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prilikom nadzora državne granice policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u još dva slučaja spriječili krijumčarenje osoba i uhitili četvoricu krijumčara. 
Naime, policijski službenici su tijekom noći 7. lipnja kod Slavonskog Broda, kontrolirali dva osobna automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim su upravljala dvojica državljana Savezne Demokratske Republike Nepal u dobi od 30 i 35 godina. U unutrašnjosti navedenih automobila je uočeno više osoba koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 30-godišnjak i 35-godišnjak nakon prethodnog dogovora s nepoznatim osobama iz koristoljublja, namjeravali ih prevesti u unutrašnjost Republike Hrvatske.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni su 8. lipnja uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, dok je 30-godišnjak i prekršajno procesuiran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
Dana 7. lipnja, također u noćnim satima, policijski službenici su na novogradiškom području, zaustavili kombi vozilo mađarskih registracijskih oznaka iz kojega su izašle dvije osobe te se dale u bijeg. U tovarnom prostoru teretnog automobila policajci su uočili više stranih državljana, a naknadno utvrdili da su navedene osobe nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.
Policijski službenici su pretražili područje i ubrzo pronašli osobe koje su pobjegle te ih priveli u policijsku postaju i uhitili. Utvrđeno je da se radi o 19-godišnjem vozaču i 18-godišnjem suvozaču (obojica državljani Republike Moldavije).

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona. Policijski službenici su osumnjičene (jutros) uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Također su 19-godišnjaku izdane prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.