SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Brođanin novi šef državne agencije

PRIJE 1 GODINU
TEKST: index.hr/index.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Brođanin novi šef državne agencije SB Online | Brođanin novi šef državne agencije

PRIJE 1 GODINU
TEKST: index.hr/index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

SREDIŠNJA agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) jučer je na osobni zahtjev razriješila vršiteljicu dužnosti ravnatelja Nikolinu Tkalčec, a novim vršiteljem dužnosti ravnatelja SAFU-a imenovan je Dragan Jelić.

On je do sada bio državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Jelić je vijest o novom radnom mjestu objavio na Facebooku.

Spomenuo je ministra Piletića i bivšeg ministra Aladrovića "I tako dođe do kraja još jedna etapa moga putovanja. Danas sam razriješen dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Skoro tri godine rada s izuzetnom ekipom, prvo na čelu s Josipom Aladrovićem, a onda s ministrom Marinom Piletićem. Puno toga smo zajedno odradili.

Od sutra preuzimam dužnost v.d. ravnatelja SAFU-a gdje me čekaju novi izazovi i zadaće kako bi što bolje iskoristili sredstva iz ovoga financijskog razdoblja, Fonda solidarnosti te se pripremili za nove izazove u sljedećim godinama. Puno hvala premijeru Andreju Plenkoviću na povjerenju za upravljanje ovako važnom agencijom", napisao je Jelić.

Jelić je bio pomoćnik bivšem ministru Tolušiću Jelić je inače 2016. godine prešao u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU na mjesto pomoćnika ministra Tomislava Tolušića, kojeg je naslijedila Gabrijela Žalac. Podsjetimo, Žalac je u srpnju 2019. smijenjena nakon što je Telegram otkrio da je posao izrade softvera od 13 milijuna kuna dala tvrtki s jednim zaposlenim, koja je pritom dugo bila u blokadi.

S obzirom na to da je 85 posto novca za spomenuti softver plaćeno iz fondova Europske unije, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) je pokrenuo istragu te je lani u studenom uhitio Žalac, dvojicu poduzetnika i tadašnjeg ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica.

Jelić je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU otišao prije svih tih uhićenja, u prosincu 2019., kada je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sada je došao do visoke pozicije u važnoj državnoj agenciji čiji je bivši šef uhićen.

Izvor:www.index.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: