SB Online

BOLESNO DOBRO: HDZ-ov načelnik doslovno se razbacivao našim novcem, upala mu Revizija

PRIJE 1 MJESEC
LUKA S
PRIKAZA: 3837

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | BOLESNO DOBRO: HDZ-ov načelnik doslovno se razbacivao našim novcem, upala mu Revizija SB Online | BOLESNO DOBRO: HDZ-ov načelnik doslovno se razbacivao našim novcem, upala mu Revizija

PRIJE 1 MJESEC
LUKA S
PRIKAZA: 3837

Krajem veljače prošle godine Državni ured za reviziju objavio je Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Davor za 2020. godinu.

Iz izvješća vidljivo je kako je HDZ-ov načelnik, koji je podsjetimo skrivio prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja, napravio niz propusta.

Pod točkom B dano je uvjetno mišljenje o usklađenosti poslovanja.

Možda najzanimljiviji dio je dodjela sredstava.

"Sportskim udrugama te drugim udrugama građana dane su donacije u iznosu od 189.000,00 kn bez prethodno provedenog javnog natječaja i bez utvrđenih kriterija, odnosno mjerila za dodjelu sredstava. Unutarnji akt kojim se uređujefinanciranje i ugovaranje programa i projekata udruga nije donesen, a donacije su dodjeljivane izravno na temelju zahtjeva korisnika i odluka općinskog načelnika. Na mrežnim stranicama Općine nisu objavljene informacije o dodijeljenim donacijama s popisom korisnika i visinom iznosa", navedeno je u Izvješću.

Radili se ovdje o mogućoj kupnji glasova, odnosno birača jer poznato je da sportske i kulturno-umjetničke udruge imaju veliki broj članova koji su mogući glasači?

Državna revizija dala je općini i obvezu: "Općina je obvezna pripremiti, sastaviti i objaviti financijske izvještaje u skladu s primjenjivim okvirom financijskog izvještavanja, uspostaviti unutarnje kontrole u cilju sastavljanja financijskih izvještaja bez pogrešnog iskazivanja zbog prijevare ili pogreške te namjenski i svrhovito koristiti sredstva i voditi poslovanje usklađeno sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima".

Revizija je utvrdila još nepravilnosti o kojima će se pisati naknadno.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.