SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

38-godišnjak ostao bez nekoliko tisuća eura, njegovim slučajem sada se bavi policija

SB Online | 38-godišnjak ostao bez nekoliko tisuća eura, njegovim slučajem sada se bavi policija SB Online | 38-godišnjak ostao bez nekoliko tisuća eura, njegovim slučajem sada se bavi policija

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: PU brodsko-posavska
FOTO: bug.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj 2. studenoga, zaprimljena je prijava u vezi kaznenog djela Računalne prijevare na štetu 38-godišnjaka i 36-godišnjakinje sa područja Slavonskog Broda. Naime, tijekom 2021. godine 38-godišnjak je putem društvenih mreža pronašao stranice s oglasom u vezi ulaganja u kriptovalute. Uplatio je iznos od nekoliko stotina eura, no kada je pokušao vratiti svoj novac nije uspio. Tijekom listopada 2023. godine kontaktirala ga je nepoznata osoba rekavši da sada na računu ima četiri tisuće eura, poslavši mu poveznicu koju je instalirao na svoj mobilni uređaj i tako neznancu dao pristup o svojim podacima, odnosno podacima bankovne kartice. Nepoznata osoba je potom sa računa oštećenih „skinula“ iznos iznad pet tisuća eura. Policijski službenici dostavljaju posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje. 

Policijska uprava brodsko-posavska upozorava građane da budu oprezni ako nemaju iskustva u vezi ulaganja u kriptovalute. Nepoznate osobe (tzv. brokeri) su uporni u nagovaranju, obećavaju brzu i sigurnu zaradu, te na stranicama ne ostavljaju jasno navedene kontakte. Žrtvu zovu sa brojeva izvan Hrvatske na koje ih se kasnije ne može kontaktirati. Policijski službenici preporučuju građanima da budu sumnjičavi i dobro se informiraju te potraže nepristrani financijski savjet prije ulaganja novaca u kriptovalute.
 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: