SB Online

12. Sjednica Gradskog vijeća: Tko je ukrao kirvaj u Podvinju i kako smo se riješili mafijaša a dobili vijećnicu koja tuži svoj grad?

PRIJE 3 MJESECA
SBONLINE
PRIKAZA: 3607

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | 12. Sjednica Gradskog vijeća: Tko je ukrao kirvaj u Podvinju i kako smo se riješili mafijaša a dobili vijećnicu koja tuži svoj grad? SB Online | 12. Sjednica Gradskog vijeća: Tko je ukrao kirvaj u Podvinju i kako smo se riješili mafijaša a dobili vijećnicu koja tuži svoj grad?

PRIJE 3 MJESECA
SBONLINE
PRIKAZA: 3607

U tijeku je 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda. Na sjednici je prisutno 18 vijećnica i viječnika od ukupno 21. Prva točka Dnevnog reda je uobičajeno Aktualni sat.
Jedno od zanimljivijih pitanja a isto tako i odgovora bilo je pitanje vijećnice Maje Jarić:
" Što se događa s Korčulom odnosno je l' ima kakvog napretka oko odmarališta na Korčuli"?
Mirko Duspara gradonačelnik Slavonskog Broda:
"Nema događanja na Korčuli, to odmaralište je zatvoreno nakon prijave naše vijećnice. Inspektorat je postupio onako kako je postupio , bez obzira na to što imamo građevinsku iz 1968. godine koja jasno kaže gdje možemo postaviti mobilne kućice. Druga stvar je da od kad smo mi to kupili dakle 1968. godine mi tamo nismo omiljeni, domaći to nisu htjeli a onda kad su Brođani dali novac onda se postavljalo pitanje zašto su tu Brođani došli. Nedavno su oni imali svoju sjednicu gdje bi oni sve uzeli od Grada a gradu ne bi dali ništa. Ovo je prvi slučaj da vas Gradska vijećnica prijavi za nešto što je normalno je l' su ljudi tamo ljetovali svih ovih godina i kad je promijenjen prostorni plan. Postojale su jedinice u kojima se boravilo, dobili smo dozvolu Ministarstva turizma za kamp koji je napominjem registriran 1968. godine. Ništa nije rađeno mimo zakona. I sad imate situaciju u ovoj Državi da sjedne strane na Šolti čovjek gradi kamp na ne građevinskom zemljištu i ništa se ne događa, i imate situaciju da mi ovdje imamo postojeći kamp i mijenjamo kućice koje su nam domaći rušili zajedno s drvećem koje je bilo opasno i onda se nas kažnjava za to.

Građani po prvi puta uz onu godinu kad su ovi mafijaši pravili plan kako opljačkati neće na Korčulu. To je bio jedan on načina privatizacije da se nabiju dugovi da onda to grad plati ili ne plati pa ima da zemljište. Nismo na to pristali, sve sudove smo dobili sve smo to vratili i onda kad smo skinuli zadnje zabilježbe onda nam se javi Gradski vijećnik koji tuži svoj grad. E to je posebna priča to je fantazija. Mi građevinsku dozvolu imamo to smo dokazali a inspektor nam kaže da se politika upetljala odnosno vaša vijećnica i neki pročelnici s Korčule. Kada smo sve uredili, kada smo sve sudove dobili, kada smo se riješili Brodskih lopina eto vas. Uvijek ste na pogrešnoj strani a očekujete da vas građani izaberu za gradonačelnicu teško će te to postići".

Anita Holob:

"SV. Antun jedan od najslavnijih Svetaca u Hrvatskoj, a znamo i da je taj dan kirvaj u Podvinju. Ove godine je to izgledalo nešto drugačije. Naime naši najmlađi ostali su razočarani je l' ove godine nije bilo lunaparka. Koje je razlog ne dolaska lunaparka ove godine u Podvinje?

Mirko Duspara gradonačelnik Slavonskog Broda:

"SV. Antun je bio protiv lunaparka odnosno nije baš bio za njih. Ovdje se radi o nečem drugom, lunapark i slični sadržaji ne mogu biti na prostorima škola i dječjih vrtića. Zbog čega je tako bilo prijašnjih godina ne ulazim u to. To ne može biti samo za jednu firmu, za jednu osobu. natječaj se ne može raspisati da takvi sadržaji budu na dječjem igralištu. Ove godine je natječaj bio raspisan za druge lokacije dole kod igrališta a te lokacije ne bi smetalo ni Sv. Anti ni ljudima.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: