SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

(VELIKA FOTOGALERIJA) 33. obljetnica obilježavanja osnutka 3. gardijske brigade “Kune” u Novoj Gradiški

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Nova Gradiška je bila domaćin središnjeg obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade “Kune” na kojem su se uz brojne goste okupili nekadašnji pripadnici te postrojbe, njihovi prijatelji po oružju koji su bili u drugim postrojbama, visoki dužnosnici u Republici Hrvatskoj te aktivni i umirovljeni vojnici, dočasnici i časnici Hrvatsje vojske.
Između ostalih na svečanom prijemu kod novogradiškog gradonačelnika Vinka Grgića okupili su se aktivni i umirovljeni generali Hrvatske vojske, predvođeni ratnim zapovjednikom 3. brigade Kune generalom Mladenom Kruljcem, predstavnici policije na čelu s načelnikom Policijske uprave brodsko-posavske Antunom Valićem i dr.
Nakon prijema kod gradonačelnika Nove Gradiške svečanim mimohodom ulicama grada uz novogradiške mažoretkinje i limenu glazbu te pripadnike Hrvatske vojske koji su nosili zastave, broje tadašnje i sadašnje pripadnike 3. brigade, dočanike i visoke časnike nastavk obilježavanja je bio u mjesnoj Župnij crkvi u Novoj Gradiški gdje je služeno svečano euharistijsko slavlje na koje je došao i potpredsjednik Hravtske Vlade i ministar obrane Ivan Anušić te načelnik Glavnog stožera HV-a general Tihomir Kundid, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić i dr.
Kod spomen obilježja svim poginulim hrvatskim braniteljima odana je dužna počast svima onima koji su položili svoje živote za nezavisnu Hrvatsku, na kojoj svečanosti se pridružio predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Hravtske vojske Zoran Milanović. Kod spomen obilježja vijernce su položili i svijeće zapalili i brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici grada Nove Gradiške, Brodsko-posavske županije i dr.
Zapaljene su svijeće i kod biste prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.
Nakon odavanja počasti, u Domu kulture održana je Svečana akademija na kojoj su se svim nazočnima obratili visoki dužnosnici i časnici, a nastupili su i tamburaši Satir iz Davora s kojima je zapjevao i Stanko Šarić.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.