SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ZAPAŽEN ULOV POKRAJ SAVE: Zagorski poduzetnik odstrijelio srebrnog jelena

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Privatna kolekcija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | ZAPAŽEN ULOV POKRAJ SAVE: Zagorski poduzetnik odstrijelio srebrnog jelena SB Online | ZAPAŽEN ULOV POKRAJ SAVE: Zagorski poduzetnik odstrijelio srebrnog jelena

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Privatna kolekcija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Mladi lovac Željko Mateković, koji je poduzetnik iz Marije Bistrice, unazad nekoliko godina često radi lova svih vrsta divljači posjećuje državno lovište Radinje kojim gospodari Podružnica Hrvatskih šuma Nova Gradiška.

Tijekom prošle lovne godine okitio se trofejno slabijim jelenom prvijencem, a ove godine mu se posrećilo jer mu je Božica Dijana sredinom rujna podarila jelena pravilnog četrnaesterca.

-Osmotrili smo ga i pratili shvativši da te je stalno redovan i točan tako da je uvijek izlazio na jednu čistinu u predvečerju kada bi prvi započinjao riku – kazao nam je dipl. ing. šumarstva Robert Babaček, revirnik Radinja, koje je u javnosti poznato kao Titovo lovište bogato visokom trofejnom divljači.

Mateković je bio sa vodičima, no začudo ovaj put se nakon sat vremena čekanja, pojavila košuta i to 300 metara niže, a za njom je izašao jelen. To mu je do sada najvrjedniji ulov.

-Čekao sam povoljan trenutak za hitac dok se jelen postavio bočno - priča nam sretni lovac Željko dodajući da ga je odstrijelio iz lovačkog karabina Mauzer, kalibra 308 w, iz kojega je ostvario pogodak sa udaljenosti od oko 200 metara.

Nakon utvrđenog odstrela radnici lovstva Hrvatskih šuma su izvukli jelena, te ga dopremili na lovački dom gdje su uslijedile čestitke, počast divljači i druženje.

Željko Mateković rado dolazi u ovo lovište, smješteno uz rijeku Savu, a sa sobom često dovodi i svoja tri sina od kojih su dvojica već položili lovački ispit, a treći je na dobrom putu da to postane. Njima se često pridruži i Željkov šogor, tako da gotovo možemo reći da je ovo obiteljsko druženje kroz lov. Trofej je ubrzo obraditi, a stručnjaci Hrvatskih šuma su ga ocijenili kao trofej u srebru.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.