SB Online

ZAPAŽEN ODSTREL U DRŽAVNOM LOVIŠTU RADINJE: Zagorski biznismen odstrijelio trofejnog jelena

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Privatna kolekcija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | ZAPAŽEN ODSTREL U DRŽAVNOM LOVIŠTU RADINJE: Zagorski biznismen odstrijelio trofejnog jelena SB Online | ZAPAŽEN ODSTREL U DRŽAVNOM LOVIŠTU RADINJE: Zagorski biznismen odstrijelio trofejnog jelena

Jelen

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Privatna kolekcija

Mladi lovac Željko Mateković, koji je poznati biznismen iz Marije Bistrice, unazad nekoliko godina često radi komercijalnog lova svih vrsta divljači posjećuje državno lovište Radinje kojim gospodari Podružnica Hrvatskih šuma Nova Gradiška.

 

Tijekom prošle lovne godine okitio se trofejno slabijim jelenom prvijencem, a ove godine mu se posrećilo jer mu je Božica Dijana sredinom rujna podarila jelena pravilnog četrnaesterca.

 

-Osmotrili smo ga i pratili shvativši da te je stalno redovan i točan tako da je uvijek izlazio na jednu čistinu u predvečerju kada bi prvi započinjao riku – kazao nam je dipl. ing. šumarstva Robert Babaček, revirnik Radinja, koje je u javnosti poznato kao Titovo lovište bogato visokom trofejnom divljači.

 

Mateković je bio sa vodičima, no začudo ovaj put se nekog oko sat vremena čekanja, pojavila košuta i to 300 metara niže, a za njom je izašao jelen. To mu je do sada najvredniji ulov.

-Čekao sam povoljan trenutak za hitac dok se jelen postavio bočno - priča nam sretni lovac Željko dodajući da ga je odstrijelio iz lovačkog karabina Mauzer, kalibra 308 w, iz kojega je ostvario pogodak sa udaljenosti od oko 200 metara.

Nakon utvrđenog odstrela radnici lovstva Hrvatskih šuma su izvukli jelena, te ga dopremili na lovački dom gdje su uslijedile čestitke, počast divljači i druženje.

Željko Mateković rado dolazi u ovo lovište, smješteno uz rijeku Savu, a sa sobom često dovodi i svoja tri sina od kojih su dvojica već položili lovački ispit, a treći je na dobrom putu da to postane. Njima se često pridruži i Željkov šogor, tako da gotovo možemo reći da je ovo obiteljsko druženje kroz lov. Trofej će se uskoro obraditi, prema prvim procjenama vjerojatno neće biti u razini srebra, ali će zasigurno Željkov dom krasiti vrlo visoka bronca.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.